Blueridge BG-60 Akoestische gitaar Sunburst Top

Blueridge BG-60 Akoestische gitaar Sunburst Top

Deze Blueridge Slope Shoulder Dreadnought komt uit de Contemporary Series, ontwerpen van voeger gecombineerd met hedendaagse technieken. De BG-60 is een 6-snarige akoestische gitaar met massief sitka fichte bovenblad en Santos palissander voor de rest van de body. Een standaard Dreadnought heeft een mensuurlengte van 645 millimeter, deze Slope Shouder is 17 millimeter kleiner. Blueridge gitaren staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Designed in San Francisco California en in China gebouwd door de meest getalenteerde luthiers.

€ 935,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Kast
Het bovenblad is van massief sitka fichte, helder van toon. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde Santos palissander (Pao Ferro) houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Palissander vertegenwoordigd de bassen en de hogen frequenties met als resultaat een dynamische en volle klank. De parabolische zangbalken zorgen voor een heldere, duidelijke en zingende toon. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt en de body is uitgevoerd in een hoogglans transparante finish.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Iets waar Blueridge ook om bekend staan is hun fraaie kop, in dit geval een Santos rosewood fineer met parelmoeren logo en ornament.

Toets 
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Blueridge kiest voor Santos Rosewood, ook wel Pao Ferro genoemd. Het Pao Ferro dat Blueridge gebruikt klinkt nagenoeg gelijk aan Indiaas palissander, het heeft ook een dichte structuur en lange nerven. Bij de bekende posities van de toets zijn parelmoeren sneeuwvlokken en diamant vormen ingelegd, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht.

Dreadnought Slope Shoulder
Een Slope Shoulder is de voorloper van de huidige Dreadnought gitaar. Links en rechts, vanuit het klankgat gezien, is de contour ronder als deze van de hedendaagse Dreadnought. Zeer geliefd bij gitaristen die gaan voor Vintage stijl instrumenten.

Afbeeldingen
Besteld u dit model dan ontvangt u de gitaar waar wij deze foto's van hebben gemaakt. Tekeningen van hout kunnen per gitaar verschillen. In onze fotostudio hebben wij alle Blueridge gitaren gefotografeerd, zo krijgt u een goed beeld van de gitaar die u bij ons besteld. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Blueridge gitaren zijn soms twee maanden onderweg voor ze bij ons arriveren en hebben hebben dan nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een gitaar zo uit de doos, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt.

Datasheet

688382011557
112 cm
15 cm
50 cm
3 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Dreadnought Slope Shoulder
Top
Massief fichte
Bracing
Traditional X-Bracing / Parabolic Shaped
Body
Gelamineerd palissander
Bodybinding
Kunststof crème
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Diamantvormen en sneeuwvlokken parelmoer
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Gotoh® Vintage-style met open-back en crème knoppen
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Palissander
Elektronica
Optioneel
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in