Blueridge BR-63CE Akoestische gitaar Matrix

Blueridge BR-63CE Akoestische gitaar Matrix

Deze Blueridge Orchestra Cutaway komt uit de Contemporary Series, ontwerpen van voeger gecombineerd met hedendaagse technieken. De BG-63CE is een 6-snarige akoestische gitaar met sitka fichte bovenblad en Santos palissander voor de rest van de body. Doordat deze gitaar een cutaway heeft zijn de hogere posities eenvoudiger te bereiken. We hebben gekozen om hem zonder element vanaf de fabriek te laten komen. Blueridge maakt gebruik van een voorversterker die in de zijkant van de kast wordt geplaatst. In onze werkplaats hebben we een Fishman Matrix Infinity systeem ingebouwd. Geen groot gat aan deze zijkant van de gitaar, maar de toon- en volumeregeling zitten bij het klankgat.

 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Een standaard Orchestra heeft dezelfde mensuurlengte als een Dreadnought. Dit resulteert is strak klinkende bassen. De kast is kleiner, dus minder volume, maar wel meer speelcomfort. Blueridge gitaren staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Designed in San Francisco California en in China gebouwd door de meest getalenteerde luthiers. 

Kast
Het bovenblad is van massief sitka fichte, helder van toon. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde Santos palissander houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Palissander vertegenwoordigd de bassen en de hogen frequenties met als resultaat een dynamische en volle klank. De gestoken zangbalken hebben de structuur van voor de tweede wereldoorlog, maar dan iets meer naar voren geplaatst, dit zorgt voor een heldere duidelijke en zingende toon. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt en de body is uitgevoerd in een hoogglans transparante finish.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Iets waar Blueridge ook om bekend staan is hun fraaie kop, in dit geval een Santos rosewood fineer met parelmoeren logo en ornament.

Toets 
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Blueridge kiest voor Santos Rosewood, ook wel Pao Ferro genoemd. Dit is een van de weinige palissander soorten waar geen Cites certificaat voor nodig is om de gitaren van buiten Europa in te voeren. Het Pao Ferro dat Blueridge gebruikt klinkt nagenoeg gelijk aan Indiaas palissander, het heeft ook een dichte structuur en lange nerven. Bij de bekende posities van de toets zijn parelmoeren stippen ingelegd, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht.

Orchestra Cutaway
Blueridge noemt dit model 000-Style. Een beetje verwarrend, want in historische Martin termen zou dit een Auditorium moeten zijn. Maar het is toch echt een Orchestra. Qua body zijn ze gelijk, alleen heeft een Orchestra een langere mensuurlengte. Net zo lang als een Dreadnought, dit resulteert in strakkere en diepere bassen. Dit model heeft een cutaway, hierdoor zijn de hogere posities makkelijker te bereiken. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon.

Element
Standaard zit er geen element in, maar in onze eigen werkplaats hebben wij een Fishman Matrix Infinity systeem ingebouwd. Onder de brugzadel is een piëzo element geplaatst, deze is verbonden met een voorversterker die tevens dient als gitaaringang en strapholder. De batterij is bij de hak geplaatst zodat hij makkelijk te vervangen is. Volume- en toonregeling zijn bij het klankgat te regelen.

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Blueridge gitaren zijn soms twee maanden onderweg voor ze bij ons arriveren en hebben hebben dan nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een gitaar zo uit de doos, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Pre-war-style Forward Shifted X-Bracing
Zij- & Achterkant: Gelamineerd santos palissander
Bodybinding: Ivoorkleurig kunststof
Rosette: Ringen
Mensuurlengte: 650mm
Hals: 3-Delen mahonie
Halsbinding: Geen
Toets: Santos palissander
Toetsinleg: Parelmoeren stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Zwart
Mechanieken: Gotoh Vintage-style met Open-back en kleine knoppen
Brug: Santos palissander
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Fishman Matrix Infinity
Afmetingen: Totale lengte: 1030mm, Body onder: 390mm, Body boven: 290mm, Body midden: 244mm, Body dikte: 104mm & Topkambreedte: 43mm
Kleur: Hoogglans naturel
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

BR-63CE

Je bent misschien ook geïnteresseerd in