Blueridge BR-4060 Akoestische gitaar George Shuffler

Blueridge BR-4060 Akoestische gitaar George Shuffler

Bluegrass legende George Shuffler overleed in 2014 op 88-jarige leeftijd. Hij was een van de eerste gitaristen die crosspicking techniek hanteerde. Speciaal voor hem heeft Blueridge deze BR-4060 uitgebracht. Een prachtig instrument met een bijzondere inleg op de kop van de gitaar. Het massieve bookmatched sitka fichte bovenblad heeft een super fijne nerf dat je alleen maar terug vindt bij top gitaren. Voor de zij- en achterkant zijn massieve mahonie houtdelen gebruikt. Langs het bovenblad loopt een zwarte binding met witte lijntjes. Dreadnought modellen staan bekend om hun diepe en strak klinkende bassen. Blueridge maakt instrumenten van uitmuntende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Designed in San Francisco California en in China gebouwd door de meest getalenteerde luthiers.

€ 1.145,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Kast
Het bovenblad is van massief sitka fichte, helder van toon. Voor de zij- en achterkant van de kast worden massieve mahonie houtdelen gebruikt. Mahonie heeft een warm toonkarakter, deze vertegenwoordigen de midrange frequenties. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout. De gestoken zangbalken hebben de structuur van voor de tweede wereldoorlog, maar dan iets meer naar voren geplaatst, dit zorgt voor een heldere duidelijke en zingende toon. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt en voorzien van witte lijntjes. De body is uitgevoerd in een hoogglans transparante finish met een vintage-toned top .

Hals
Aan de mahonie hals is de hak verlijmd, de hals bestaat dus uit twee delen. De verstelbare halspen is bij het klankgat te verstellen. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Omdat George bekendstaat om zijn plectrumtechniek is op de kop een grote plectrum afgebeeld met vier kleintjes daarin. Natuurlijk een het parelmoeren Blueridge logo en de handtekening van George Shuffler. Net als de body heeft de hals een hoogglans afwerking.

Toets 
Ebbenhout hoort op deze gitaar. Dit donkere houtsoort komt het meeste voor in West Afrika en wordt ook gebruikt voor bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige all round klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten, bij deze gitaar zie je enkele van deze vlammen. Bij de bekende posities van de toets zijn parelmoeren stippen ingelegd, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Afbeeldingen
Besteld u dit model dan ontvangt u de gitaar waar wij deze foto's van hebben gemaakt. Tekeningen van hout kunnen per gitaar verschillen. In onze fotostudio hebben wij alle Blueridge gitaren gefotografeerd, zo krijgt u een goed beeld van de gitaar die u bij ons besteld. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Blueridge gitaren zijn soms twee maanden onderweg voor ze bij ons arriveren en hebben hebben dan nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een gitaar zo uit de doos, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt.

Datasheet

688382018440
112 cm
15 cm
50 cm
3 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Pre-war-style Forward Shifted X-Bracing
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof zwart/wit
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Mahonie (2-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Stippen parelmoer
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Vintage deluxe gesloten
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Ebben
Elektronica
Optioneel
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in