Blueridge BR-40AS Akoestische gitaar Sunburst

Blueridge BR-40AS Akoestische gitaar Sunburst

Deze Blueridge Dreadnought komt uit de Contemporary Series, ontwerpen van voeger gecombineerd met hedendaagse technieken. De BR-40AS is een 6-snarige akoestische gitaar met massief adirondack fichte bovenblad en mahonie voor de rest van de body. In dit prijssegment kom je weinig adirondack hout tegen, zelfs de meest exclusieve gitaarbouwers hebben maar een beperkt hoeveelheid beschikbaar en is het een prijzige optie. Blueridge gitaren staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Designed in San Francisco California en in China's gebouwd door de meest getalenteerde luthiers.

 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Kast
Het bovenblad is van massief Adrirondack fichte, ook bekend als Eastern Red Spruce, tot de tweede wereldoorlog werd het gebruikt als bovenblad van akoestische gitaren, daarna is het uiterst zeldzaam geworden. Maar nieuwe tijden herleven, enkele sparbomen uit Noord Amerika zijn weer rijp om Adirondack bovenbladen voor akoestische gitaren te vormen. De tekening en kleur is toch anders als de oude maar qua toon is het nog steeds dynamischer dan Sitka met meer volume. Een belangrijke eigenschap van Adirondack is dat het helder en duidelijk blijft bij harde aanslag. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde mahonie houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. De gestoken zangbalken hebben de structuur van voor de tweede wereldoorlog, maar dan iet meer naar voren geplaatst, dit zorgt voor een heldere duidelijke en zingende toon. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt en de body is uitgevoerd in een hoogglans transparante finish met sunburst top.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Iets waar Blueridge ook om bekend staan is hun fraaie kop, in dit geval een Santos rosewood fineer met parelmoeren logo.

Toets 
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Blueridge kiest voor Santos Rosewood, ook wel Pao Ferro genoemd. Het Pao Ferro dat Blueridge gebruikt klinkt nagenoeg gelijk aan Indiaas palissander, het heeft ook een dichte structuur en lange nerven. Bij de bekende posities van de toets zijn parelmoeren stippen ingelegd, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht. Hebben de meeste staalsnarige akoestische gitaren een topkam breedte van 43mm, deze is 1.5mm breder. Ideaal voor fingerpicking.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Datasheet

688382015630
112 cm
15 cm
50 cm
3 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Pre-war-style Forward Shifted X-Bracing
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof zwart/wit
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen parelmoer
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Gotoh® Vintage-style met open-back en kleine knoppen
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Palissander
Elektronica
Optioneel
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in