Blueridge BR-41 Baby Akoestische gitaar

Blueridge BR-41 Baby Akoestische gitaar

Deze Blueridge Baby Dreadnought komt uit de Contemporary Series, ontwerpen van voeger gecombineerd met hedendaagse technieken. De BR-41 is een 3/4-size akoestische gitaar en kan worden gebruikt als reisinstrument, gitaristen met een kleiner postuur of songwriters. Ten opzichte van een standaard Dreadnought is de mensuurlengte bijna 7.5 centimeter kleiner. Blueridge gitaren staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Designed in San Francisco California en in China gebouwd door de meest getalenteerde luthiers.

€ 575,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Kast
Het bovenblad is van massief sitka fichte, helder van toon. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde mahonie houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. De gestoken zangbalken hebben de structuur van voor de tweede wereldoorlog, maar dan iet meer naar voren geplaatst, dit zorgt voor een heldere duidelijke en zingende toon. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt en de body is uitgevoerd in een hoogglans transparante finish.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Iets waar Blueridge ook om bekend staan is hun fraaie kop, in dit geval een Santos rosewood fineer met parelmoeren logo en ornament.

Toets 
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Blueridge kiest voor Santos Rosewood, ook wel Pao Ferro genoemd. Het Pao Ferro dat Blueridge gebruikt klinkt nagenoeg gelijk aan Indiaas palissander, het heeft ook een dichte structuur en lange nerven. Bij de bekende posities van de toets zijn parelmoeren stippen ingelegd, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht.

Traveler
Het is een korte mensuur gitaar, de afstand tussen de topkam en het brugzadel is 576mm, bij een Dreadnought is dit zo'n 7cm meer. Ook de body is compacter en daardoor geschikt voor transport. Natuurlijk is de klank minder volumineus en zijn de bassen minder aanwezig, maar voor onderweg een ideale reispartner. Een passende hoes voor deze BR-41 is de Boston K1034.

Datasheet

688382021310
112 cm
15 cm
50 cm
3 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Auditorium Junior
Top
Massief fichte
Bracing
Pre-war-style Forward Shifted X-Bracing
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof zwart/wit
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
22.7-Inch (576mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen parelmoer
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Gotoh® Vintage-style met open-back en kleine knoppen
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Palissander
Elektronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in