Blueridge BR-73AS Akoestische gitaar Sunburst

Blueridge BR-73AS Akoestische gitaar Sunburst

Deze Blueridge Dreadnought komt uit de Contemporary Series, ontwerpen van voeger gecombineerd met hedendaagse technieken. De BR-73AS is een 6-snarige akoestische gitaar met massief adirondack fichte bovenblad en Santos palissander voor de rest van de body. In dit prijssegment kom je weinig adirondack hout tegen, zelfs de meest exclusieve gitaarbouwers hebben maar een beperkt hoeveelheid beschikbaar en is het een prijzige optie. Blueridge gitaren staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Designed in San Francisco California en in China's gebouwd door de meest getalenteerde luthiers.

€ 1.145,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Kast
Het bovenblad is van massief Adrirondack fichte, ook bekend als Eastern Red Spruce, tot de tweede wereldoorlog werd het gebruikt als bovenblad van akoestische gitaren, daarna is het uiterst zeldzaam geworden. Maar nieuwe tijden herleven, enkele sparbomen uit Noord Amerika zijn weer rijp om Adirondack bovenbladen voor akoestische gitaren te vormen. De tekening en kleur is toch anders als de oude maar qua toon is het nog steeds dynamischer dan Sitka met meer volume. Een belangrijke eigenschap van Adirondack is dat het helder en duidelijk blijft bij harde aanslag. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde Santos palissander (Pao Ferro) houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Palissander vertegenwoordigd de bassen en de hoge frequenties met als resultaat een dynamische en volle klank. De gestoken zangbalken hebben de structuur van voor de tweede wereldoorlog, maar dan iet meer naar voren geplaatst, dit zorgt voor een heldere duidelijke en zingende toon. Langs de body zijn kunststof bindingen gebruikt en bij het bovenblad is deze verfraait met een abalone inleg. De body is uitgevoerd in een hoogglans transparante finish met sunburst top.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. Iets waar Blueridge ook om bekend staan is hun fraaie kop, in dit geval een Santos rosewood fineer met parelmoeren logo.

Toets 
Omdat palissander steeds moeilijke te verkrijgen is stijgen de prijzen enorm, iedere bouwer is opzoek naar een passend alternatief. Blueridge kiest voor Santos Rosewood, ook wel Pao Ferro genoemd. Het Pao Ferro dat Blueridge gebruikt klinkt nagenoeg gelijk aan Indiaas palissander, het heeft ook een dichte structuur en lange nerven. Bij de bekende posities van de toets zijn parelmoeren zeshoekige vormen ingelegd, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Ook aan de zijkant van de toets zijn mini stippen aangebracht. Hebben de meeste staalsnarige akoestische gitaren een topkam breedte van 43mm, deze is 1.5mm breeder. Ideaal voor fingerpicking.

Orchestra
Blueridge noemt dit model 000-Style. Een beetje verwarrend, want in historische Martin termen zou dit een Auditorium moeten zijn. Maar het is toch echt een Orchestra. Qua body zijn ze gelijk, alleen heeft een Orchestra een langere mensuurlengte. Net zo lang als een Dreadnought, dit resulteert in strakkere en diepere bassen. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon.

Afbeeldingen
Besteld u dit model dan ontvangt u de gitaar waar wij deze foto's van hebben gemaakt. Tekeningen van hout kunnen per gitaar verschillen. In onze fotostudio hebben wij alle Blueridge gitaren gefotografeerd, zo krijgt u een goed beeld van de gitaar die u bij ons besteld. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Blueridge gitaren zijn soms twee maanden onderweg voor ze bij ons arriveren en hebben hebben dan nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een gitaar zo uit de doos, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt.

Datasheet

BR-73AS
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Orchestra
Top
Massief fichte
Bracing
Pre-war-style Forward Shifted X-Bracing
Body
Gelamineerd palissander
Bodybinding
Kunststof crème met abalone (Alleen bovenblad)
Rosette
Ringen zwart/wit met abalone
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Open zeshoeken abalone
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Gotoh® Vintage-style met open-back en kleine knoppen
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Electronica
Optioneel
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in