Cort Earth80 Akoestische gitaar Natural Satin

Cort Earth80 Akoestische gitaar Natural Satin

Veel houtsoorten zullen in de toekomst minder makkelijk te verkrijgen zijn. Veel gitaristen willen graag palissander hout voor de zij- en achterkant, maar daar hangt een prijskaartje aan. Met de Earth80 wil Cort laten zien dat een betaalbare akoestische gitaar eruitziet alsof er palissander is gebruikt, en natuurlijk ook zo klinkt, maar het veel milieu vriendelijker is door het gebruik van composite materiaal. Natuurlijk wordt dit eerst toegepast in Cort's populaire Earth serie. Deze Dreadnought stijl akoestische gitaar heeft nog steeds een massief fichte bovenblad. Voor de optimale resonantie is de kast uitgevoerd in een transparante gesatineerde finish.

€ 249,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Cort
Cort is een van de grootste Aziatische fabrikant op het gebied van muziekinstrumenten en toebehoren. Met ruim 50 jaar ervaring en meerdere fabrieken kunnen ze betaalbare tot high-end producten maken die in eigen beheer geproduceerd worden. Alle medewerkers zijn gemotiveerd om de beste instrumenten te maken en mede door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken en materialen gaat dat al van generatie op generatie. Sinds enkele tientallen jaren laten gerenommeerde merken bij Cort hun instrumenten maken omdat ze zo'n goede reputatie hebben.

Dreadnought
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Kast
Het bovenblad van de body is gemaakt van twee delen massief fichte die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of in het Engels Spruce, komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast heeft Cort een nieuw materiaal ontwikkeld, EvoRose. Dit is een alternatief voor palissander (Rosewood), het is een composite materiaal dat eruit ziet als palissander en dezelfde klankeigenschappen kent als gelamineerd palissander. Dit zorgt voor een interessant geprijsde gitaar en is minder belastend voor onze natuur. Langs de body zijn ivoorkleurige kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Datasheet

8809625363932
120 cm
20 cm
55 cm
4 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Advanced X-Bracing
Body
EvoRose composite
Bodybinding
Kunststof wit/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
25.3-Inch (643mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Electronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in