Recording King ROS-9-FE5-TS Akoestische gitaar Tobacco Sunburst

Recording King ROS-9-FE5-TS Akoestische gitaar Tobacco Sunburst

Deze ROS-9-FE5-TS van Recording King komt uit de Dirty 30s Series. Het is een oude stijl Auditorium gitaar met een gesatineerde finish. Het massieve sitka fichte bovenblad heeft een gesatineerde tobacco sunburst finish. De rest van de kast is van gelamineerd White Wood, een goed alternatief voor palissander. Het is de best klinkende 9-Model uit de Dirty 30s series. Robuuste bassen, helder hoog en een uitstekende projectie. Verder heeft hij een 25.4-Inch mensuurlengte en 43mm topkam breedte. Andere vintage kenmerken zijn ivoorkleurige toetsinleg en de RK Whitley slagplaat. Als extra is er een Fishman Presys element met voorversterker ingebouwd

€ 289,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Auditorium
Wordt ook 000-Style gitaar genoemd en is net weer een fractie groter als de Grand Concert. Gemiddeld twee centimeter langer en twee centimeter breder. Hierdoor leveren ze iets meer lage tonen en volume ten opzichte van een 00-Style gitaar. Zeer geliefd bij fingerstyle spelers vanwege de ronde toon. Recording King kiest voor dezelfde mensuurlengte als de meeste Dreadnought modellen.

Kast
Het bovenblad van de body is gemaakt van twee delen massief fichte die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of in het Engels Spruce, komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Het gebruikte hout is een White Wood, een harde houtsoort wat een natuurlijke verkleuring heeft ondergaan en d.m.v. compressie heeft het dezelfde dichtheid en hardheid als palissander gekregen. Langs de body zijn ivoorkleurige kunststof bindingen gebruikt.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug Op de toets zijn positieaanduidingen aangebracht in de vorm van stippen.

Datasheet

840246040053
120 cm
15 cm
60 cm
5 kg
2 Items
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Auditorium 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
X-Brace
Body
Gelamineerd ziricote
Bodybinding
Kunststof crème
Rosette
Geen
Mensuurlengte
25.4-Inch (645mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Ovangkol
Elektronica
Fishman® piëzo met Presys Voorversterker
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in