Larrivee 00-40R Akoestische gitaar
-€ 270,00

Larrivee 00-40R Akoestische gitaar

De Larrivee 00-40R Grand Concert komt uit de Legacy Serie. Voorzien van Scalloped Parabolic Hybrid bracing systeem. Hij heeft een massief Sitka spruce bovenblad met massief palissander zij- en achterkant.

€ 2.159,00 € 2.429,00 - € 270,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Larrivee 00-40R Grand Concert komt uit de Legacy Serie. Het belangrijkste verschil met de andere Larrivee gitaren is de nieuwe Scalloped Parabolic Hybrid bracing systeem. Dit zorgt voor stevigheid, toonbalans, helderheid, goed reagerende mid lage tonen, diepte en volume. De 00-40R heeft massief Sitka spruce bovenblad met massief palissander zij- en achterkant, hierdoor klinkt hij dynamischer t.o.v. het model met mahonie kast. Larrivee kiest voor een iets bredere hals bij Grand Concert modellen, wat tegenwoordig voor veel gitaristen als prettig wordt ervaren. 100% made in Amerika en voorzien van uitzonderlijke kenmerken in vergelijking met soortgelijke instrumenten van de stijl van andere fabrikanten. Ze hebben een Afrikaans ebben toets, Afrikaans ebben brug, mahonie hals uit één stuk, Canadees esdoorn binding, benen zadel, composite brugpennen, mother-of-pearl logo, Grover 18:1 open-gear mechanieken, schildpadkleurige slagplaat, dubble-action halspen, duurzaam acryl gesatineerde lak en wordt geleverd met luxe koffer.Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Larrivee producten.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Larrivee kiest voor de traditionele 12-fret body. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen.

Kast
Larrivee gebruikt vaak fichte voor bovenbladen van zijn akoestische gitaren. In dit geval Sitka Spruce dat voornamelijk komt uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. De combinatie met palissander voor de zij- en achterkant maakt hem geschikt voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege de traditionele akoestische geluid.

Hals
Hij is uit een stuk mahonie, dit geeft het beste klankresultaat. Het hout kan optimaal resoneren en dit overbrengen naar de kast waar de uiteindelijke klank wordt gevormd. Er is een verstelbare halspen gebruikt om de hals perfect te kunnen afstellen op de wensen en snaardikte van de gitarist. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast.

Toets
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen, zo ook bij deze Larrivee. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten. Bij de bekende posities zijn er diamantvormen van abalone ingelegd en zwarte stipjes op de zijkant.

Element
Standaard zit er geen element in, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen en voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

Datasheet

210000004932
120 cm
21 cm
56 cm
10 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Grand Concert 12-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Scalloped Hybrid
Body
Massief palissander
Bodybinding
Hout met herringbone motief
Rosette
Herringbone
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie uit een stuk
Halsbinding
Hout esdoorn
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Diamantvormen parelmoer
Fretten
18 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Ebben
Electronica
Optioneel
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in