Leho Aleho ALUS-M Sopraan Ukulele

Leho Aleho ALUS-M Sopraan Ukulele

Aleho is een basis model ukulele van Leho Instruments, betaalbaar en van uitstekende kwaliteit. Voor de kast zijn gelamineerd sapele houtdelen gebruikt, gelamineerd vanwege de makkelijkere verwerking en het is goedkoper. Massief hout klinkt voller en dynamischer, maar is minder sterk dan gelamineerd hout. Ervaren instrumentmakers van Leho slaan er toch in de maximale toonkwaliteit uit dit instrument te halen. Menig andere sopraan ukulele in deze prijsklasse legt het af tegen deze ALUS-M. Verder zijn de toets en de brug zijn van walnoten. Om hem makkelijk te stemmen zitten er gitaarmechanieken op met zwarte knoppen. Wordt inclusief passend draagtasje geleverd.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Leho producten.

€ 52,50
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Sopraan
Een sopraan ukulele is de kleinste van de familie, maar heeft voor vele de echte karakteristieke ukulele klank. Zijn geringe formaat is tevens een pluspunt, een goede muzikale reisgenoot. Doordat de klankkast wat kleiner is kan je er geen zalen mee vullen, maar thuis en onderweg wel een hoop plezier mee beleven.

Kast
Gelamineerd sapele heeft een warm toonkarakter en is uitermate geschikt voor een ukulele. Gelamineerde houtdelen zijn minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar eenvoudiger te bewerken en kosten besparend. Het klankgat is niet rond of ovaal, maar heeft de vorm van een schelp. 

Hals
Hij bestaat uit vier delen nato: kop, middenstuk en 2-delige hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op krom trekken. 

Toets
Walnoten is een goed alternatief voor palissander, dit is wel het meest gebruikte houtsoorten voor de toets, maar zal de ukulele ook een stuk duurder maken. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Bij de vijfde, zevende en tiende positie zijn er op de toets stippen aangebracht. Vergemakkelijkt het spelen.

Mechanieken
Deze zijn open, dus je kan de tandwielen en schroeven zien, maar beperkt ook het gewicht. De draaiknoppen zijn van zwart kunststof.

Datasheet

862716000442
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in