Martin 00-15M Akoestische gitaar
-€ 309,00

Martin 00-15M Akoestische gitaar

Martin 00-15M is een akoestische gitaar in Grand Concert stijl. Alle houtdelen van de body zijn van massief mahonie, dit geeft hem de prachtige warme sound. +Case

€ 1.635,00 € 1.944,00 - € 309,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 4-5 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin 00-15M is een akoestisch gitaar in Grand concert stijl die uit de Martin 15-Series komt. Kenmerkend voor deze serie is het gebruik van massief mahonie houtdelen voor de body en mahonie voor de hals. Hierdoor ervaart de gitarist dit als een relatief warm klinkende gitaar of anders gezegd, ze klinken minder helder. 00-Stijl gitaren zijn immers kleiner als een Dreadnought en daardoor zit er toch voldoende helderheid in. Voor de toets en brug is het populaire palissander gebruikt. Kleinere body gitaren zoals deze Auditorium zijn in mens populair vanwege hun prettige bespeelbaarheid en compacte sound. Deze uitvoering heeft een 14-fret body dat geliefd is bij fingerstyle pickers. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Mahonie
Het is een veel gebruikte houtsoort voor de zij- en achterkant van de kast van een akoestische gitaar. Kan ook gebruikt worden als bovenblad, maar doordat het een warm toonkarakter heeft komt het in vele mindere maten voor. De goed vertegenwoordigde midrange frequenties leggen de nadruk op een warme sustain volle klank. Net als palissander is het al jaren een populair toonhout. Bij veel gitaristen geeft het een herkenbare akoestische sound. Gitaristen zie op zoek zijn naar een evenwichtig toon, dynamisch bereik en gebalanceerde boventonen waarderen dit type hout.

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Martin kiest voor dit model voor een moderne 14-fret body uitvoering. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. 

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Datasheet

729789402088
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Grand Concert 14-Fret
Top
Massief mahonie
Bracing
X-Brace
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Geen
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
25.4-Inch (645mm)
Hals
Hardhout uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Diamantvormen en blokken abalone
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Palissander
Electronica
Optioneel
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in