Martin 00-28 Akoestische gitaar
-€ 640,00

Martin 00-28 Akoestische gitaar

Martin 00-28 is de kleinste akoestische gitaar uit de 28-Standard Serie. Sitka spruce bovenblad gecombineerd met Indiaas palissander voor de zij- en achterkant. +Case

€ 3.359,00 € 3.999,00 - € 640,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 4-5 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin 00-28 is een akoestisch gitaar in Grand Concert stijl die uit de Martin Standard Series komt. Gitaren met een 28 aanduiding hebben een Rosewood zij- en achterkant dat uitermate goed resoneert op de diepe warme bassen. Kenmerkend zijn de antiek witte bindingen en schildpad kleurige slagplaat. Omdat Sitka spruce zo goed resoneert, duurzaam en sterk is, gebruikt Martin dit hout voor het bovenblad. Het vormt een prachtig geheel met het rosewood. Grand concert gitaren zijn relatief kleine akoestische gitaren, maar met een prachtige projectie. Zijn scale is iets korter, namelijk 24.9-Inch en dat is 1.5cm korter als bij een standaard Dreadnought. Deze 00-28 heeft een 14-fret body, dus de hogere posities zijn goed haalbaar en is een cutaway niet nodig. Een moderne Low Oval halsprofiel zal menig gitarist ervaren als prettig om op te spelen. Ook de iets bredere hals van 44.5mm (Standaard is 43mm) zullen veel gitaristen fijn vinden en zeker bij fingerstyle pickers. De kast heeft een hoogglans getinte finish voor een vintage look. Maar de hals is gesatineerd, hier geven veel gitaristen de voorkeur aan. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer. 

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Het wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast, maar ook geschikt voor toetsen en/of bruggen. Een populaire houtsoort voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Net als mahonie is palissander goed te herkennen en daardoor voor de meeste gitaristen vertrouwd. Het is geschikt voor de fingerpicker, tokkelaar en flatpick. Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege het traditionele akoestische geluid.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten met microfoon gebruik. Martin kiest voor dit model voor een moderne 14-fret body uitvoering. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. 

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend. 

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Datasheet

729789549318
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Grand Concert 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Scalloped X
Body
Massief palissander
Bodybinding
Kunststof crème/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
24.9-Inch (633mm)
Hals
Hardhout uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Stippen parelmoer
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Ebben
Electronica
Optioneel
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in