Martin 00-X2E Akoestische gitaar
-€ 81,00

Martin 00-X2E Akoestische gitaar

Martin 00-X2E is een Grand Concert model akoestische gitaar met electronica. Hij komt uit de X-Series en heeft een bovenblad sitka spruce top met HPL kast. Looks en het gevoel van een echte Martin tegen een gunstige prijs. Inclusief originele Martin hoes.

€ 719,00 € 800,00 - € 81,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin 00-X2E is een akoestische gitaar met elektronica in Grand Concert stijl die uit de X-Series komt. Door de toevoeging van een element is hij geschikt om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Het bovenblad bestaat uit massief sitka spruce houtdelen voor een dynamische sound. Deze is direct verbonden met mahonie uitziende HPL delen voor de zij- en achterkant. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen. Voor de hals, toets en brug kiest Martin hardhout, dat de gitaar meteen een degelijke uitstraling geeft. Kleinere body gitaren zijn erg populair vanwege hun geringe grote, prettige bespeelbaarheid en compacte sound. De gitaar heeft een gesatineerde afwerking. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. De tekening is afkomstig van het Amerikaanse mahonie, roodbruin van kleur met een rustige tekening. 

Hardhout
Martin gebruikt tegenwoordig veel duurzaam hardhout voor hun gitaren uit de X-Series. Voorheen veel kunststof, maar omdat veel gitaristen graag hout in hun handen willen hebben heeft Martin het Richlite verruild voor hardhout. Bij deze gitaar zijn de hals, toets en brug van hardhout.

Grand Concert
De naam Grand Concert is logisch te verklaren, net een slagje groter als zijn broertje de Concert. Deze 00-Style gitaren worden veel gebruikt in opname studio's vanwege het compacte geluid en goede geluidsresultaten bij uit versterking. Deze 00X1AE is een modern model met een 14-fret body, dus de hogere posities zijn beter toegankelijk. 00-Style gitaren bieden qua toon een goede mix tussen helderheid, kracht en gebalanceerde bassen. 

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

Datasheet

729789584500
120 cm
20 cm
60 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Grand Concert 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Scalloped X
Body
High Pressure Laminate
Bodybinding
Geen
Rosette
Ringen zwart/wit met pearloid
Mensuurlengte
24.9-Inch (633mm)
Hals
Hardhout (2-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Hardhout
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Hardhout
Elektronica
Fishman® piëzo met MX Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in