Martin 0-X1E Akoestische gitaar
-€ 120,00

Martin 0-X1E Akoestische gitaar

Martin 0-X1E is een akoestische gitaar met Fishman element en voorversterker. De HLP body heeft een mahonie patroon. Looks en het gevoel van een echte Martin tegen een gunstige prijs. Inclusief originele Martin hoes.

€ 639,00 € 759,00 - € 120,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin 0-X1E is een akoestische gitaar met elektronica in Concert stijl die uit de X-Series komt. Door de toevoeging van een element is hij te gebruiken voor recording of op het podium. Hij is ontworpen voor gitaristen die houden van Martin's uit de 15-Series, de mahonie gitaren. Voor deze 0-X1E is niet dat roodbruine hout gebruikt, maar HPL met mahonie tekening. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen. Het klinkt direct, krachtig en heeft een lange naklank. Balkjes die onder het bovenblad zitten zijn we van hout, zo ontstaat er een natuurlijke sound. Voor de hals kiest Martin voor Rust Birch Laminate, dat zeer sterk en stabiel is. Gecertificeerde FSC® Richlite is het materiaal voor de toets en brug, wat de kenmerken van ebben heeft. Concert gitaren tot de kleinste akoestische gitaren. Zijn scale is iets korter, namelijk 24.9-Inch en dat is 1.5cm korter als bij een standaard Dreadnought. Veel concert gitaren hebben een 12-fret body, deze 0X2MAE een 14-fret, dus de hogere posities zijn goed haalbaar en is een cutaway niet nodig. Een modern Low Oval halsprofiel zal menig gitarist ervaren als prettig om op te spelen. Ook de iets bredere hals van 44.5mm (Standaard is 43mm) zullen veel gitaristen fijn vinden en zekers bij fingerstyle pickers.

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. De tekening is afkomstig van het Zuid Amerikaanse mahonie, een roodbruine kleur met fijne houttekening. 

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Concert
De Concert, 0-Style of Parlor zijn allemaal benamingen voor de kleinste full-size akoestische gitaar. Deze 0X2MAE heeft een mensuurlengte van 633mm en een topkambreedte van 44.5mm. Veel blues en folk gitaristen spelen op deze kleine body gitaren. Geschikt voor gitaristen die houden van een mid georiënteerde sound, renaissance stijl muziek, historisch karakter en compactheid. 

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

Datasheet

210000002763
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Concert 14-Fret
Top
High Pressure Laminate
Bracing
Scalloped X
Body
High Pressure Laminate
Bodybinding
Geen
Rosette
Herringbone
Mensuurlengte
24.9-Inch (633mm)
Hals
Berken gelamineerd
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Richlite
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Richlite
Electronica
Fishman® piëzo met MX Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in