Martin 0X2MAE Akoestische gitaar
-€ 122,00

Martin 0X2MAE Akoestische gitaar

Martin 0X2MAE is een akoestische gitaar met Fishman Sonitone element. HLP body met mahonie patroon.

€ 655,00 € 777,00 - € 122,00
Inclusief belasting
 In bestelling (Verwacht 30-09-2019)
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin OX2MAE is een akoestische gitaar met elektronica in Concert stijl die uit de X-Series komt. Door de toevoeging van een element is hij te gebruiken voor recording of op het podium. Hij is ontworpen voor gitaristen die houden van Martin's uit de 15-Series, de mahonie gitaren. Voor deze 0X2MAE is niet dat roodbruine hout gebruikt, maar HPL met mahonie tekening. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen. Het klinkt direct, krachtig en heeft een lange naklank. Balkjes die onder het bovenblad zitten zijn we van hout, zo ontstaat er een natuurlijke sound. Voor de hals kiest Martin voor Rust Birch Laminate, dat zeer sterk en stabiel is. Gecertificeerde FSC® Richlite is het materiaal voor de toets en brug, wat de kenmerken van ebben heeft. Concert gitaren tot de kleinste akoestische gitaren. Zijn scale is iets korter, namelijk 24.9-Inch en dat is 1.5cm korter als bij een standaard Dreadnought. Veel concert gitaren hebben een 12-fret body, deze 0X2MAE een 14-fret, dus de hogere posities zijn goed haalbaar en is een cutaway niet nodig. Een modern Low Oval halsprofiel zal menig gitarist ervaren als prettig om op te spelen. Ook de iets bredere hals van 44.5mm (Standaard is 43mm) zullen veel gitaristen fijn vinden en zekers bij fingerstyle pickers.

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. De tekening is afkomstig van het Zuid Amerikaanse mahonie, een roodbruine kleur met fijne houttekening. 

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Concert
De Concert, 0-Style of Parlor zijn allemaal benamingen voor de kleinste full-size akoestische gitaar. Deze 0X2MAE heeft een mensuurlengte van 633mm en een topkambreedte van 44.5mm. Veel blues en folk gitaristen spelen op deze kleine body gitaren. Geschikt voor gitaristen die houden van een mid georiënteerde sound, renaissance stijl muziek, historisch karakter en compactheid. 

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar met element
Bovenblad: HPL met mahonie motief
Bracing: Scalloped X
Zij- & Achterkant: HPL met mahonie motief
Bodybinding: Geen
Rosette: Herringbone Ink
Mensuurlengte: 633mm
Hals: Rust Birch Laminate
Halsbinding: Geen
Toets: FSC® Certified Richlite
Toetsinleg: Stippen
Fretten: 20
Slagplaat: Geen
Mechanieken: Standaard gesloten
Brug: FSC® Certified Richlite
Hardware kleur: Verchroomd
Electronica: Fishman Sonitone
Afmetingen: Body onder: 343mm, Body boven: 241mm, Body lengte: 486mm, Body dikte: 106mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Naturel gesatineerd
Accessoires: Geen
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

210000002763

Je bent misschien ook geïnteresseerd in