Martin D-10E Akoestische gitaar
-€ 114,00

Martin D-10E Akoestische gitaar

De Martin D-10E is een akoestische gitaar met Fishman electronica in Dreadnought stijl. Hij is ook geschikt voor op een podium of te gebruiken voor recording.

€ 1.019,00 € 1.133,00 - € 114,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin D-10E is een akoestische gitaar met elektronica in Dreadnought stijl die uit de Road Series komt. Door de toevoeging van een element maakt het mogelijk om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Martin heeft hun typeaanduiding wat vereenvoudigd, vroeger heette dit model de DRS2. Kenmerken voor de 10-Serie zijn het gebruik van massief Sitka spruce voor het bovenblad, sapele houtdelen voor de zij- en achterkant, gesatineerde finish en zwarte bindingen. Wel heeft deze D-10E een abalone rosette en is de koffer vervangen door een kofferhoes. In deze prijsklasse een geweldige dynamische en warme sound. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers. 

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Sapele
Het wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snel groeiende hout. Kenmerkend is de sustainrijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker. De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. Nieuw is de interne tuner (stemapparaat).

Datasheet

2100000015320
120 cm
60 cm
20 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Scalloped X
Body
Massief sapele
Bodybinding
Kunststof zwart/wit
Rosette
Ringen zwart/wit met pearloid
Mensuurlengte
25.4-Inch (645mm)
Hals
Hardhout uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Richlite
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Richlite
Elektronica
Fishman® piëzo met MX-T Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele kofferhoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in