Martin D-28 Akoestische gitaar
-€ 587,00

Martin D-28 Akoestische gitaar

Martin D-28 is misschien de meest iconische akoestische gitaar. Spruce top met rosewood zij- en achterkant, dat resoneert uitermate goed met diepe warme bassen.

€ 3.079,00 € 3.666,00 - € 587,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

Op Dinsdag t/m Zaterdag besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 50,-

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De D-28 is misschien Martin's meest iconische akoestische gitaar. Gitaristen van Hank Williams Sr. tot Jimmy Page hebben er hun songs op gemaakt. Deze Dreadnought komt uit de Martin Standard Series en is voorzien van het nieuwe Scalloped Forward Shifted X Bracing systeem. Doordat de zangbalken iets naar voren zijn geplaatst kan het bovenblad beter resoneren, wat resulteert in beter definieerbare tonen. Gitaren met een 28 aanduiding hebben een Rosewood zij- en achterkant dat uitermate goed resoneert met diepe warme bassen. Kenmerkend zijn de antiek witte bindingen en schildpad kleurige slagplaat. Omdat Sitka spruce zo goed resoneert, duurzaam en sterk is gebruikt Martin dit hout voor het bovenblad, het vormt een prachtig geheel met het rosewood. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. Deze uitvoering heeft een 14-fret body met een iets bredere toets, namelijk 44.5mm i.p.v. de standaard 43mm gemeten bij de topkam. De kast heeft een getinte hoogglans finish voor een vintage look, de low oval gevormde hals is gesatineerd waar veel gitaristen de voorkeur aan geven. 100% made in Amerika en afgesteld door een Plek® machine. Hierbij wordt de gitaar onder spanning gecontroleerd en afgesteld voor een optimale toon en bespeelbaarheid. Hij wordt geleverd met originele Martin koffer.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking

Indian Rosewood (Indiaas Palissander)
Het wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast, maar ook geschikt voor toetsen en/of bruggen. Een populaire houtsoort voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Net als mahonie is palissander goed te herkennen en daardoor voor de meeste gitaristen vertrouwd. Het is geschikt voor de fingerpicker, tokkelaar en flatpick. Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege het traditionele akoestische geluid.

Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Standaard is er geen element ingebouwd, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen, voor meer informatie en mogelijkheden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Model: 6-Snarige akoestische gitaar
Bovenblad: Massief sitka fichte
Bracing: Scalloped Forward Shifted X
Zij- & Achterkant: Massief palissander
Bodybinding: Antiek wit kunststof
Rosette: Multi-Stripe
Mensuurlengte: 645mm
Hals: Geselecteerd hardhout met verbeterde Low Oval profiel
Halsbinding: Geen
Toets: Ebben
Toetsinleg: Parelmoer (Style 28)
Fretten: 20
Slagplaat: Schildpadkleurig
Mechanieken: Open Back
Brug: Ebben
Hardware kleur: Vernikkeld
Electronica: Tegen meerprijs leverbaar
Afmetingen: Body onder: 397mm, Body boven: 291mm, Body midden: 275mm, Body dikte: 122mm & Topkambreedte: 44.5mm
Kleur: Getint hoogglans met gesatineerde hals
Accessoires: Martin koffer
*: Wijzigingen van specificaties zijn voorbehouden

Datasheet

2100000014798
1 Item

Je bent misschien ook geïnteresseerd in