Martin DC-13E Akoestische gitaar
-€ 175,00

Martin DC-13E Akoestische gitaar

Martin DC-13E akoestische gitaar met glossy finish. Het is een Dreadnought cutaway model met Fishman element. Sitka spruce top en mutenye zij- en achterkant. Inclusief Softcase.

€ 1.559,00 € 1.734,00 - € 175,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin DC-13E is een akoestische gitaar met elektronica in Dreadnought Cutaway stijl die uit de Road Series komt. Door de toevoeging van een element maakt het mogelijk om hem te versterken op een podium of om hem te gebruiken voor recording. Er zijn prachtige houtsoorten voor deze gitaar gebruikt: massief Sitka spruce voor het bovenblad en Afrikaanse mutenye houtdelen voor de zij- en achterkant. Mutenye combineert de juiste hoeveelheid warmte in het middengebied en hoog. Sitka geeft de gitaar dynamiek een goede mix voor een allround karakter. Martin heeft hun typeaanduiding wat vereenvoudigd, vroeger heette dit model de DCRSG. Kenmerken voor de 13-Serie zijn de hoogglans finish en witte bindingen. Wel heeft deze D-13E een abalone rosette en is de koffer vervangen door een kofferhoes. Op de hardhouten hals gebruikt Martin gecertificeerde FSC® Richlite voor de toets, wat de kenmerken van ebben heeft. Ook wordt dit gebruikt voor de brug. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers. 

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Mutenye
Veel van dit hout komt uit midden en west Afrika. Als toonhout combineert het de juiste hoeveelheid warmte in het middengebied en hoog. Het is redelijk te vergelijken met Ovangkol en Bubinga, ook harde en brosse houtsoorten. De kleur is zeker opvallend, geel-bruin. En met de juiste finish komen de prachtige strepen tot hun recht.

FSC® Certified Richlite
Martin gebruikt dit hoogwaardig vezelrijk kunststof om het milieu te sparen. Het is geen goedkoop materiaal maar heeft enorm veel overeenkomstige eigenschappen met ebben, iets minder helder. Het is duurzaam, ongevoelig voor vocht maar heeft wel een open structuur zoals echt hout.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Plek® Machine
De meeste volledig houten gitaren worden door Martin nauwkeurig afgesteld, een Plek® machine zorgt voor een optimale afstelling. Als een gitaar klaar maar er nog geen snaren opzitten wordt hij in de Plek machine geplaatst. Deze simuleert de snaarspanning en een wieltje loopt alle posities na en waar nodig worden  de fretten aangepast. Zo intoneert, klinkt en speelt de gitaar uitstekend.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. Nieuw is de interne tuner (stemapparaat).

Datasheet

2100000027736
120 cm
60 cm
20 cm
6 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
Scalloped X
Body
Massief mutenye
Bodybinding
Kunststof wit/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit met pearloid
Mensuurlengte
25.4-Inch (645mm)
Hals
Hardhout (2-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Richlite
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Richlite
Electronica
Fishman® piëzo met MX-T Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in