Godin 5th Avenue CW Kingpin II P90 Cognac Burst

Godin 5th Avenue CW Kingpin II P90 Cognac Burst

De Godin 5th Avenue CW Kingpin II P90 kenmerkt zich door de cutaway, twee P90 elementen en gesatineerde zwarte finish. Een hollow body archtop gitaar met het karakter van de jaren 50. Inclusief TRIC case.

€ 1.099,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Met de Godin 5th Avenue CW Kingpin komen de goede oude jaren '50 weer tot leven. Godin combineert de goede oude levenskracht van toen met de eisen van nu. Het karaktervolle geluid dat toen was met de sublieme bespeelbaarheid waar de moderne gitarist naar verlangt. De meeste ouder gitaren hebben een dikke hals, iets waar de moderne gitarist niet meer aan wil denken. Door nieuwe ideeën van Robert Godin heeft de 5th Avenue meer projectie en meer volume in het midlaag dan traditionele akoestische archtop gitaren. Hij wordt in Canada gebouwd en is een veel bespeelde gitaar vanwege zijn uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Van Country, Blues, Jazz tot Rock, de 5th Avenue kan dit realiseren, zowel akoestisch als versterkt. Deze CW editie heeft een cutaway en twee Godin Kingpin P90 single-coil elementen voor een veelzijdige speelstijl. De body is vervaardigd van Canadian Wild Cherry en zowel het bovenblad als de achterkant zijn gewelfd. Voor een goede intonatie is een verstelbare brug nodig. Traditionele f-gaten mogen natuurlijk niet ontbreken. Geen hoogglans lak voor de Kingpin, maar een subtiele satijnen lak om die 19de eeuwse Franse look doet behouden.

Body
De hele body bestaat uit gelamineerde Canadese wild kersen houtdelen. Gelamineerd omdat is makkelijker is om te bewerken en het minder gaat rondzingen wanneer de gitaar wordt uit versterkt. Natuurlijk heeft dit invloed op de dynamiek van de klank, maar Robert Godin gebruikt meestal drie dunne lagen massief hout voor zijn laminaat. Veel merken in dit segment gebruiken tussen de lagen door geperst hout en dat heeft veel meer invloed op de toonkwaliteit. De dichtheid en reflectie van kersenhout heeft veel overeenkomsten als dat van esdoorn. Veel archtop gitaren zijn gemaakt van esdoorn, maar om de prijs concurrerend te houden kiest Godin voor hun eigen Wild Cherry. De rijke toon, krachtig middengebied en goede balans zonder dat het ten koste gaat van de bassen of hoge frequenties zijn uitstekende eigenschappen voor deze gitaar. Een gesatineerde lak zorgt voor voldoende bescherming en laat het hout optimaal resoneren.

Hals
Wie de vlag van Canada kent weet dat daar een maple leaf (esdoorn blad) op staat afgebeeld. Om de 5th Avenue hiervan een stukje mee te geven gebruikt Godin Silver leaf voor de hals. Een sterk houtsoort dat de hoge tonen van de gitaar doet versterken. Hij is verlijmd met de body om zo het sustain te behouden. Veel gitaristen houden van een gesatineerde hals en ook deze gitaar voldoet aan deze wens. Het kopje heeft een zwarte afdekplaat met Godin's logo, een ivoorkleurige binding voor de finishing touch. De verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning en wordt afgedekt met een halspenplaatje. Godin kiest voor een hoogwaardige topkam, namelijk TUSQ van Graph tech, ook weer om de beste toon te behalen.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en levert goede resultaten met de esdoorn hals. Voor de inleg zijn er standaard stippen gebruikt. Een radius van 16" is redelijk vlak, maar veel jazzgitaristen houden hiervan en de kans op ongewenste resonanties is het kleinst.

Elementen
In de jaren '50 werden er nog veel instrumenten akoestisch gebruikt, maar met de toevoeging van een soapbar element werden de mogelijkheden groter. Robert heeft voor de Kingpin een nieuwe P90 single-coil ontwikkeld die de klassieke sound met duidelijke helderheid en een beetje eigen karakter voor de goede gang van zaken. Een standaard Kingpin heeft één element, deze cutaway editie twee. Hierdoor ontstaan er meer toonvariaties. Een volume-, toonregeling en 3-standenschakelaar zijn op de body gemonteerd. 

Brug
De brug komt van Graph tech is verantwoordelijk voor de brug, hij is gecompenseerd voor een goede intonatie en in hoogte te verstellen. Het trapezium vormige staartstuk wordt aan de onderkant van de body bevestigd.

Datasheet

623501032327
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Archtop hollowbody
Body vorm
Archtop singlecut
Top
Gelamineerd kersen
Body
Gelamineerd kersen
Bodybinding
Kunststof wit
Mensuurlengte
24.84-Inch (631mm)
Hals
Esdoorn (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.7mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Vierlaags schildpad kleurig-wit-zwart-wit
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Verstelbare palissander brug met metalen staartstuk
Elementen
Hals: Godin P90 Single coil & Brug: Godin P90 Single coil
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Sunburst
Accessoires
TRIC Case

Je bent misschien ook geïnteresseerd in