Hagstrom Alvar LTD Hollowbody gitaar Red Topaz Metallic

Hagstrom Alvar LTD Hollowbody gitaar Red Topaz Metallic

Een speciale gelimiteerde editie van de Hagstrom Alvar met Red Topaz Metallic finish, goudkleurige hardware, P-Urified singlecoil in de halspositie en een Custom 58C humbucker als brugelement. De Alvar (vertaald de Elfkrijger) is een compactere versie van de Viking-klassieker. Hij heeft een beduidend kleinere doublecut-body als zijn Viking broers, maar voor gitaristen die zo'n groter model niet fijn vinden is dit een uitstekend compromis.

€ 829,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Deze compacte semi-hollowbody archtop heeft een symmetrische dubbel cutaway. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn houtdelen die onder hoge druk zijn samengeperst. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Het bovenblad en de achterkant zijn met elkaar verbonden door een toonblok, dit geeft de gitaar meer sustain. Langs de body en f-gatten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit twee delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Alle Hagstrom elektrische gitaren en basgitaren zijn voorzien van een gepatenteerde H-Expander™ truss rod. Dit zorgt voor een betere verdeling van de spanning over de gehele lengte van de hals. Relatief licht van gewicht doordat er gebruik gemaakt wordt van een speciale metaal legering. Het resultaat een dunne hals en lage actie, Hagstrom's reputatie is "The world’s fastest playing guitar". De H-Expander™ truss rod zorgt niet alleen voor een stabiele hals, maar draagt ook bij aan Hagstrom’s unieke toon en levert meer sustain. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Hagstrom maakt gebruik van Resinator™ wood, dit is geen echt hout maar een composite materiaal. Houtvezels met hars die onder hoge druk worden geperst met als resultaat een hogere dichtheid en meer stabiliteit dan standaard houtsoorten. Dit verminderd de zogeheten dead spots, dit zijn minder goed resonerende posities op de toets. Resinator™ wood is redelijk te vergelijken met hoogwaardig ebben, helder van toon met prachtige harmonische boventonen. Voor de inleg zijn pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positieaanduidingen in de vorm van stippen.

Elementen
Met de razend populaire P-Urified P90 in humbuckerformaat bij de hals en een Custom 58C bij de brug zijn de klanken uitlopend van stralend clean tot bikkelhard scheurende vervormde sounds. Mede doordat de humbucker te splitten is door de push-pull functie van de toonregeling.

Brug
De Hagstrom-brug zorgt voor een optimale overdracht van de trillingen op de body. De energie van de snaren wordt immers over een breed gebied verdeeld, wat een vette toon met veel sustain oplevert. Een tune-o-matic stijl brug die eenvoudig in hoogte is aan te passen door de twee wieltjes. Elke snaar kan individueel worden geïntoneerd d.m.v. een schroefje.

Hagstrom
Het in 1925 opgerichte bedrijf bouwde aanvankelijk uitsluitend accordeons. Ruim 15 jaar later begon Hagstrom met de bouw van akoestische en klassieke gitaren. In 1958 kwamen de eerste elektrische Hagstrom-gitaren uit. De glinsterende instrumenten met een pearloid-afwerking en gestanste metalen logo’s profiteerden, qua materiaalkeuze, duidelijk van de ervaring, die het merk met de accordeons opgedaan had. Mettertijd begonnen de Hagstrom instrumenten steeds meer op de traditionele constructievormen te lijken. Hagstrom gitaren staan bekend als professionele instrumenten met een superieure bespeelbaarheid, unieke kenmerken. Ook de nieuwe klassieke lichting blijft vasthouden aan de Hagstrom filosofie van bestendige innovatie en eigentijdse features, zonder echter toegevingen te doen aan het glorierijke verleden. Sinds het prille begin staat de naam Hagstrom voor degelijkheid, flexibiliteit en een uitmuntende prijs/kwaliteits-verhouding – en dat is het enige dat nooit zal veranderen. Tegenwoordig worden Hagstrom instrumenten in verschillende werelddelen gemaakt. Europa, maar ook in Azië. 

Service/Garantie
Natuurlijk heeft u recht op de wettelijk voorgeschreven garantie, maar mocht er na die periode toch iets fout gaan laten wij u niet in de steek. Maar omdat wij alle gitaren uitvoerig controleren voordat wij ze versturen of in onze winkel van eigenaar wisselen, komt het zelden voor dat wij achteraf aanspraak moeten maken op garantie. Alle Hagstrom gitaren hebben nog een laatste controle nodig, dit doen wij in onze eigen werkplaats. Koop je een Hagstrom online, dan is de kans groot dat je er nog wat werk aan hebt. Niet bij ons, wij weten van alle Hagstrom gitaren precies waar de fabriek steekjes laat vallen en deze lossen wij op voordat de gitaar verkocht wordt. Voldoet tijdens de check een gitaar niet aan onze kwaliteitseisen, dan gaat hij gewoon terug naar de leverancier. Na jaren in dit vak te zitten weten we waar een gitaar aan moet voldoen.

Datasheet

7340071903514
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Archtop semi-hollowbody
Body vorm
Archtop doublecut
Top
Gelamineerd esdoorn
Body
Gelamineerd esdoorn
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Esdoorn (2-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Resinator
Toetsinleg
Blokken pearloid
Fretten
22 Medium jumbo
Slagplaat
Enkellaags goudkleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Hagstrom® Longtravel TOM Brug met Hagstrom Stoptailpiece en zes messing zadels
Elementen
Hals: Hagstrom P-Urified P90 Single coil & Brug: Hagstrom Custom 58C Humbucker
Electronica
2x Volumeregeling, 1x Toonregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Rood
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in