Leho LHUC-MM Concert Ukulele

Leho LHUC-MM Concert Ukulele

De Leho LHUC-MM is een Concert Ukelele met gewelfde achterkant. Hierdoor is de projectie groter t.o.v. een vlakke achterkant. Hij is gemaakt van gelammineerde mahonie hout delen dat hem een warm karakter geeft. Als binding tussen de houtdelen wordt schildpadkleurig kunststof gebruikt, dit geeft hem een luxe uitstraling. De toets en brug zijn van walnoten. Om hem makkelijk te stemmen is er gekozen voor gitaarmechanieken. Een mooi detail is de ingelegde rosette bij het klankgat. Andere kenmerken zijn GraphTech topkam, Nato hals, nikkel/zilveren fretten, 375mm mensuurlengte en Aquila snaren. Wordt inclusief passend draagtasje geleverd.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Leho producten.

€ 119,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Concert
De concert ukulele is net een slagje groter dan de sopraan, daardoor voor veel net iets makkelijker te bespelen. Een veel gebruikte stemming is de c-stemming (van onder naar boven a'-e'-c'-g').

Kast
Gelamineerd mahonie heeft een warm toonkarakter en is uitermate geschikt voor een ukulele. Gelamineerde houtdelen zijn minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar eenvoudiger te bewerken en kosten besparend. Door zijn gewelfde achterkant is de projectie groter t.o.v. een vlakke achterkant. Rondom het klankgat is een rosette van tortoise celluloid aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit drie delen nato: kop, middenstuk en hak.

Toets
Walnoten is een goed alternatief voor palissander, dit is wel het meest gebruikte houtsoorten voor de toets, maar zal de ukulele ook een stuk duurder maken. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Bij de vijfde, zevende en tiende positie zijn er op de toets stippen aangebracht. Vergemakkelijkt het spelen.

Mechanieken
Deze zijn open, dus je kan de tandwielen en schroeven zien, maar beperkt ook het gewicht. De draaiknoppen zijn van zwart kunststof.

Datasheet

862716000763
66 cm
12 cm
26 cm
1 kg
2 Items
Datasheet
Top
Gelamineerd mahonie
Bracing
Waaiervorm
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof schildpad kleurig
Rosette
Ringen zwart/wit met pearloid
Mensuurlengte
14.75-Inch (375mm)
Hals
Nato (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof zwart
Halsbreedte
35.0mm
Toets
Zwart walnoten
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
19 Standaard
Mechanieken
Standaard open
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Zwart walnoten
Electronica
Geen
Kleur
Bruin
Accessoires
Originele hoes
Afmetingen
Totale lengte: 615mm, Breedte body onder: 204mm & Body dikte: 68mm

Je bent misschien ook geïnteresseerd in