Godin Multiac Nylon Encore Gitaar Burnt Umber SG
-€ 110,00

Godin Multiac Nylon Encore Gitaar Burnt Umber SG

De Godin Multiac Encore is voorzien van speciale electronica die ontwikkeld is met EPM. Dit Dual Source System is eenvoudig te bedienen. Het piëzo brugelement heeft een volume regeling en met de balansregeling geef je aan hoeveel de interne Acoustic Soundboard Transducers er aan bij moeten dragen. Het resultaat een geweldig klinkende versterkte klassiek gitaarsound voor live en recording toepassingen zonder onnodig rondzingen. Hij kenmerkt zich door de 25.5-Inch mensuurlengte, een iets smallere halsbreedte zodat ook staalsnarige gitaristen er prettig op kunnen spelen. Dit NBurnt Umber SG model heeft een chambered silver leaf maple body met massief ceder bovenblad.

€ 1.669,00 € 1.779,00 - € 110,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De body bestaat uit meerdere delen hout. Silver Leaf Maple is gebruikt voor de kern, hier zijn twee delen uit gevreesd (Two Chambered) voor een goede resonantie. Verder is er lindehout toegepast om de body zijn vorm te geven en voor het bovenblad zijn twee delen massief ceder hout gebruikt. Natuurlijk komt dit uit Canada, het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Aan de achterkant, waar de hals geschroefd zit, is hij ergonomisch gemaakt zodat er meer speelcomfort ontstaat bij de hogere posities. Langs het bovenblad loopt een ivoorkleurige bies. De body heeft een gesatineerde Burnt umber polyester finish die het hout beschermt tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Deze hals is gemaakt van mahonie en bestaat uit twee stukken. De kop is schuim afgezaagd ter hoogte van de mechanieken en een zelfde stuk hout is er weer op gelijmd. Robert beweert dat deze constructie ijzersterk is en ook de stabiliteit van de gitaar vergroot. Hij wordt met vier schroeven aan de body gemonteerd. Een laagje mahonie bedekt de voorkant van de kop en is voorzien van Godin's logo's. Voor de finish is een dunne hoogglans polyurethane lak gebruikt. De hals is af te stellen bij de body.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en levert goede resultaten met de esdoorn hals. Voor de inleg zijn er standaard stippen gebruikt. Een radius van 16" is redelijk vlak, maar is een goed compromis tussen de staalsnarige en nylonsnarige gitarist. Een standaard klassieke gitaar heeft een topkambreedte van 53mm, een akoestische gitaar van 43mm, deze Multiac zit daar precies tussenin (48mm). Dit wordt ook wel crossover genoemd.

Elementen
Godin heeft samen met EMP dit systeem ontwikkeld. Als basis is er een piëzo systeem onder de brug geplaatst. Twee transducers (soort kleine microfoontjes) zijn in de body geplaatst om de gitaar zo natuurlijk mogelijk te laten klinken. Beide systemen zijn te blenden zodat het geluid optimaal klinkt en goed toepasbaar is op het podium. Daarnaast is er nog een 3-bands EQ om je eigen klankkleur te maken.

Datasheet

623501042180
110 cm
60 cm
20 cm
10 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Thinbody Cutaway met element (Hybride)
Top
Massief ceder
Bracing
Geen
Body
Esdoorn met klankkamers en lindehouten zijstukken
Bodybinding
Kunststof crème/zwart
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie (2-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
48.3mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard open
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Palissander
Elektronica
Godin Dual Source System (Piëzo & 2x Transducer); Volumeregeling, Treble, Mid, Bass & Blend
Kleur
Sunburst
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in