Schecter Hellraiser Solo-II Elektrische gitaar Black Cherry Burst
-€ 104,00

Schecter Hellraiser Solo-II Elektrische gitaar Black Cherry Burst

Deze Schecter Hellraiser Solo-II in Black cherry burst is voorzien van de EMG 89R halselement en een EMG 81TW brug element. Beide pickups zijn d.m.v. een push/pull schakeling enkelspoels te schakelen. Hiermee klinken ze bijna als een ST-model gitaar. Hij is uitgerust met een TonePros Tune-o-matic brug en T1Z staartstuk, dit maakt hem geschikt om snel in een andere stemming te zetten. De mahonie body zorgt voor de warme sound en de quilted maple top geeft hem iets meer helderheid. Een mooie binding van abalone loopt langs de body en abalone is ook gebruikt voor de Gothic Cross toetsinleg. De duurzame 3-delige mahonie hals is gelijmd op de body voor een optimaal sustain.

€ 945,00 € 1.049,00 - € 104,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Veel LP-Modellen hebben een 24.75" mensuurlengte en 22 fretten, deze Solo-II is net als zijn C-1 broer voorzien van een 25.5" scale en 24 fretten.

Body
De shape van deze Solo-II gitaar is een archtop met single cutaway. Net als een LP-Model heeft hij dus een gewelfde bovenkant. Een mahonie body zorgt voor een warm en vol karakter, ook het  sustain is voldoende aanwezig. Om de hoge tonen te versterken is een esdoorn topje nodig, en bij deze Hellraiser een prachtige bookmatched quilted maple top. Een mooi detail is de abalone binding aan de bovenkant van de body. Het punt waar de body en de hals samenkomen is een stuk ergonomischer zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. Door de hoogglans transparante polyester finish blijven de hout tekeningen zichtbaar. Deze coating beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Gemaakt van drie delen mahonie en versterkt het warme karakter. Deze constructie is zeer sterk en heeft een lange levensduur. Een standaard hals kan vervormen door veroudering, temperatuurwisselingen en vocht veranderingen door de jaren heen. Een driedelige hals blijft mooi en lang prettig bespeelbaar. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck, Schecter voegt daar hun Ultra Access aan toe, dit zorgt voor een egale overgang tussen body en hals, en bevoordeeld het speelcomfort. Op de kop zit een esdoorn fineer met logo en abalone binding. De hals is af te stellen bij de kop, onder een afdekplaatje zit een pen en hiermee kan je hem afstellen op de juiste snaren en spanning.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een mahonie hals. Voor de inleg zijn er Gothic Crosses gebruikt van abalone. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een vlakke 14" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker.

Elementen
Een van de meest populaire EMG's is de 81, hiermee begonnen de elementrevolutie. Door middel van krachtige keramische magneten en spoelen met dicht diafragma, heeft hij een gedetailleerde toon, ongelooflijke hoeveelheid high-end frequenties en vloeiend sustain. Van oudsher gebruikt in de brug positie, zal deze pick-up uw leads stukjes dwars door zelfs de dichtste mix gaan. De combinatie met een 89R, die Alnico V magneten heeft, maakt hem zeer allround. Deze humbucker klinkt rijk, warm en is krachtig. Helderheid en duidelijkheid zijn overeenkomstig met de 85. Elk element heeft een single coil stand die te activeren is met push/pull functie van de volumeknop.

Mechanieken
Schecter Locking Tuners zijn voorzien van een borgpen systeem, hierdoor wordt de snaar geklemd in het mechaniek. Het voordeel is dat de snaar beter op stemming blijft en sneller te vervangen is. De overbrenging is 19:1, dus perfect te gebruiken voor exacte afstemmingen. Andere kenmerken zijn: verwijderbare knop, geschroefde bussen en een 10mm diameter mechaniekgat.

Datasheet

81544707549
2 Items
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
LP-Model
Top
Gevlamd esdoorn
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof zwart met abalone
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof zwart
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Gothic cross abalone
Fretten
24 X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Schecter Locking
Hardware kleur
Zwart chroom
Brug
TonePros® T3BT Tune-o-matic brug & T1Z Staartstuk
Elementen
Hals: EMG® 89R Humbucker & Brug: EMG® 81 Humbucker
Electronica
2x Volumeregeling (Push-pull), 1x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Rood
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in