Schecter PT Elektrische gitaar Gloss Black
-€ 100,00

Schecter PT Elektrische gitaar Gloss Black

De PT is al lang in het assortiment van Schecter. Naast de huidige Traditional, het ST-Model waar Mark Knopfler mee speelt, zijn deze twee al sinds de jaren '80 in hun programma. Schecter's populairste gitaar in de periode is wat we nu de PT noemen. Waarom PT? Dit heeft te maken dat Pete Townshend op dit model speelde, hij was geen endosseer, naar iedereen noemde deze gitaar de Pete Townshend Model. Kenmerkend is de TE-Model body met twee humbucker die met behulp van een push-pull switch enkelspoels te schakelen zijn. In de USA Production Serie kan je hem met veel opties samenstellen, deze versie uit Zuid-Korea heeft een Gloss black finish, maple hals, Graph Tech topkam en SuperRock-II elementen.

€ 599,00 € 699,00 - € 100,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De contouren van de PT heeft veel weg van een TE-Model, maar de opbouw is anders. Geen slagplaat en controlplaat. Potmeters en schakelaar zitten direct op de body. Rondom de kast is een crème kleurig binding aangebracht. Er is gekozen voor elzen hout, dit heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag frequenties. Er zijn geen afgevlakt stukken te ontdekken voor meer speelcomfort. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De esdoorn hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën. De dunne c-vormige hals voelt gelijk vertrouwd aan. Een hoogglans polyester finish wordt gebruikt voor de hals. Net als bij de meeste TE-Model gitaren is de hals met vier schroeven bevestigd aan de body. De halspen is bij de kop te verstellen m.b.v. een inbussleutel, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning.

Toets
Een esdoorn toets zien we meestal bij TE-Model gitaren, het geeft de gitaar iets meer helderheid als palissander. Esdoorn is licht van kleur. Voor de inleg zijn er zwarte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een vlakke 14" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker. Kijken we bij veel andere merken dan is deze ronder, namelijk 9.5" radius.

Elementen
Schecter ontwikkeld veel elementen zelf in Amerika, deze zijn redelijk kostbaar. Door dit Amerikaanse  ontwerp in een Aziatische fabriek te laten maken behouden ze het juiste karakter en zijn ze goedkoper. De SuperRock II heeft een pallet aan klanken van vette humbucker sound, voor rock en metal, tot kristal helder hoog in een single coil stand. Want met de push/pull functie op de toonpotmeter kan de humbuckers ook single coil schakelen. Deze elementen klinken muzikaal en beschikken over genoeg dynamiek.

Datasheet

839212002119
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
TE-Model
Top
Geen
Body
Elzen
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 X-Jumbo
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Grover® Standaard gesloten
Hardware kleur
Zwart
Brug
PT-H met zes zadels
Elementen
Hals: Schecter SuperRock-II Humbucker & Brug: Schecter SuperRock-II Humbucker
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in