Vintage V100IT Elektrische gitaar Flamed Iced Tea
-€ 91,35

Vintage V100IT Elektrische gitaar Flamed Iced Tea

De Vintage V100IT is een single cutaway solid body elektrische gitaar in Flamed Iced Tea met een arched top. Een van meest legendarische rock modellen. De combinatie van mahonie/esdoorn hout voor de body en hals met de top kwaliteit van Wilkinson's hardware en elementen maken hem tot een succesvolle gitaar. De afwerking, toon en bespeelbaarheid zijn in dit prijssegment van een buitengewoon hoog niveau. Met een gelijmde hals/body constructie is het sustain optimaal. De gebruikte Wilkinson elementen voor deze V100IT zijn eigenlijk klassieke PAF pickups met vintage output.

€ 379,00 € 470,35 - € 91,35
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Vintage
Het concept achter Vintage® gitaren is om een traditioneel uitziende gitaar betaalbaar te houden, die ook nog eens goed van kwaliteit is. Goede afwerking en hoogwaardige onderdelen zijn punten die Trev Wilkinson hoog in het vaandel heeft staan. Trev is de ontwerper van dit merk en zijn jarenlange ervaring in de gitaarbusiness helpt hem hierbij. Vintage maakt veel gebruik van Wilkinson®-designed hardware. Het wiel niet opnieuw uitvinden, maar met de bestaande kennis naar de juiste fabrieken gaan. Kan er iets verbeterd worden, dan staat Trev daar natuurlijk voor open. Opzoek naar een betaalbaar alternatief voor een onbetaalbare klassieker, Vintage Guitars is het antwoord.

Body
Deze heeft de vorm van een single cut arched top, een solid body gitaar met enkele cutaway. De zijkanten zijn afgerond voor meer speelcomfort. Hij is opgebouwd uit mahonie houtdelen. Mahonie heeft als klankeigenschap dat het de gitaar een warm, vol karakter geeft en veel sustain. Door de toevoeging van esdoorn, dat aan de bovenkant is geplaatst, worden er meer hoge frequenties toegevoegd. Voor de looks is er een gefineerd laagje gevlamd esdoorn gebruikt. Een crème kleurige binding loopt langs de body.

Hals
Ook deze is van mahonie en verlijmd met de body voor een optimale sustain. Een verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de snaar spanning.

Toets
Lignum Rosa, dit is geen palissander, maar een kwartiers gezaagd laminaat van hout. Het wordt ook wel Techwood genoemd. Het is een witte harde houtsoort wat een natuurlijke verkleuring heeft ondergaan en d.m.v. compressie heeft het dezelfde dichtheid en hardheid als palissander gekregen. Alleen een kenner ziet dat dit geen palissander is. Langs de toets loopt een crème kleurige binding en bij de bekende posities van de toets zijn kronen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie.

Elementen
Twee Wilkinson® MWVC humbuckers die dezelfde specificaties hebben als de SD's Seth Lover elementen, alleen dan gemaakt in de Wilkinson® fabriek. Klassieke PAF elementen met vintage output. De aansturing gaat over twee volume regelingen en twee toonregelingen. Het halselement heeft een smokey sound is te omschrijven als zwoel, bluesy en zelfs een tikkeltje warme jazz. Gebruik je het brugelement ontstaan er meer agressieve tonen, dit gecombineerd met een krachtige versterker en scheuren maar. Schakelen tussen de elementen gebeurt met een 3-standenschakelaar.

Brug
Net als het origineel een tune-o-matic brug en een stoptail piece. Beide uitgevoerd in chroom.

Datasheet

5051548018632
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
LP-Model
Top
Gevlamd esdoorn fineer
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
42.5mm
Toets
Techwood
Toetsinleg
Kronen pearloid
Fretten
22 Standaard
Slagplaat
Enkellaags crème
Mechanieken
Wilkinson® Deluxe WJ44
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Tune-o-matic brug & Staartstuk
Merk elementen
Wilkinson
Elementen
Hals: Wilkinson® MWVC Humbucker & Brug: Wilkinson® MWVC Humbucker
Elektronica
2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in