Vintage V6BB Elektrische gitaar Boulevard Black
-€ 85,35

Vintage V6BB Elektrische gitaar Boulevard Black

Als basis voor deze Vintage V6BB heeft de meest verkochte elektrische gitaar aller tijden als voorbeeld gefungeerd. Het een double cutaway solid body flat top elektrische gitaar en uitgevoerd in Boulevard Black. Een iconische gitaar met drie enkelspoel elementen en tremolosysteem. Door het gebruik van Amerikaans elzen voor de body en esdoorn voor de hals en Lignum Rosa voor de toets behoort deze Vintage, in zijn segment, tot de beste replica's van dit moment. Ook de contouren van de body zijn correct. Trevor Wilkinson kiest voor kleine aanpassingen om het speelgenot te vergroten en de klank te optimaliseren.

€ 339,00 € 424,35 - € 85,35
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Zo is de tremolo arm een push-in model, i.p.v. een model met schroefdraad. Dit werkt veel stabieler, maar heeft de authentieke look behouden. Dit geldt ook voor de mechanieken, geen gleufje aan de bovenzijde maar E-Z-Lok tuners van Wilkinson® met een gat voor de snaren. De topkam is zwart en van grafiet, minder kans op slijtage en snaarbreuk. Veel hardware en elementen zijn van Wilkinson, en maken hem tot een succesvolle gitaar. De afwerking, toon en bespeelbaarheid zijn in dit prijssegment van een buitengewoon hoog niveau. Speciale Wilkinson Alnico elementen zijn voor deze V6BB gebruikt om de traditionele toon te behouden.

Vintage
Het concept achter Vintage® gitaren is om een traditioneel uitziende gitaar betaalbaar te houden, die ook nog eens goed van kwaliteit is. Goede afwerking en hoogwaardige onderdelen zijn punten die Trev Wilkinson hoog in het vaandel heeft staan. Trev is de ontwerper van dit merk en zijn jarenlange ervaring in de gitaarbusiness helpt hem hierbij. Vintage maakt veel gebruik van Wilkinson®-designed hardware. Het wiel niet opnieuw uitvinden, maar met de bestaande kennis naar de juiste fabrieken gaan. Kan er iets verbeterd worden, dan staat Trev daar natuurlijk voor open. Opzoek naar een betaalbaar alternatief voor een onbetaalbare klassieker, Vintage Guitars is het antwoord.

Body
Deze heeft de vorm van een double cut flattop, een solid body gitaar met enkele cutaway. De zijkanten zijn net als het origineel afgerond, vintage correct. Natuurlijk zijn er overeenkomsten met het ST-Model van Leo Fender. De keuze voor een elzen is dan ook logisch, het heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag toonbereik. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De esdoorn hals heeft een Lignum rosa toets met daartussen een verstelbare halspen. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën. Een getinte hoogglans polyester finish is gebruikt voor die echte klassieke look. Bij originele modellen moet je de hals van de body schroeven om de pen te stellen. Trevor Wilkinson kiest de eenvoudigere weg door de aansluiting bij de kop te houden, wat tegenwoordig de standaard is bij elektrische gitaren.

Toets
Lignum Rosa, dit is geen palissander, maar een kwartiers gezaagd laminaat van hout. Het wordt ook wel Techwood genoemd. Het is een witte harde houtsoort wat een natuurlijke verkleuring heeft ondergaan en d.m.v. compressie heeft het dezelfde dichtheid en hardheid als palissander gekregen. Alleen een kenner ziet dat dit geen palissander is. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Vintage kiest voor de originele 12" radius, een goede mix tussen het opdrukken van snaren en slaggitaar. 

Elementen
Een gebalanceerde set van Wilkinson's WVS vintage-voiced Alnico V single coils. Ze hebben versprongen en afgeronde magneetstaven voor de authentieke sound en verbeterde output. Het middenelement is reverse wound en heeft een reverse polarity voor minder bijgeluiden in stand 2 en 4. Twee Wilkinson® single coils die beide Alnico-V magneten hebben. Replica's van gelijksoortige elementen uit de begin jaren vijftig. Ook is er rekening gehouden op de invloed van het magnetisch veld dat door de brug wordt veroorzaakt. Het zijn exact nagemaakt volgens de specificaties uit die periode. Het WVOB brugelement geeft dat echte droge, bijtende en resonerende 50's Rock 'n Roll sound. Het halselement, de WVTN, heeft die tang die gebruikt wordt voor Country, Blues en zelfs Jazz muziek. Schakelen tussen de elementen gebeurt met een 3-standenschakelaar.

Brug
De Vintage V6BB beschikt over een buitengewoon hoogwaardig tremolosyteem, met veel custom shop niveau opties. Deze Wilkinson® WVC heeft originele gebogen stalen zadels voor die klassieke toon; zes nauwkeurig geboorde gaten voor de schroeven die in de body komen, zodat de positie van de tremoloplaat op de juiste stand terug komt en een verstelbare 'vintage bend’ push-in arm dat veel beter werkt.

Datasheet

5051548010223
2 Items
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Geen
Body
Elzen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.5mm
Toets
Techwood
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Standaard
Slagplaat
Drielaags wit-zwart-wit
Mechanieken
Wilkinson® WJ55 E-Z-LOK™
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Wilkinson® WVC Tremolosysteem
Elementen
Hals: Wilkinson® WVS Single coil, Midden: Wilkinson® WVS Single coil & Brug: Wilkinson® WVS Single coil
Electronica
1x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 5-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in