Schecter Sun Valley Super Shredder FR Elektrische gitaar Sea Foam Green
-€ 102,00

Schecter Sun Valley Super Shredder FR Elektrische gitaar Sea Foam Green

Met de Schecter Sun Valley Super Shredder FR gaan we terug naar de beginperiode van de Metal muziek. Echte jankende en super snelle gitaren met een Floyd Rose tremolo. Retro looks van de old-time favoriete ST-Model gitaar. Om de sound van ZZ Top en Van Halen te evenaren zijn er twee EMG Retro Active humbuckers gebruikt. Ze zien er old-school uit doordat de koolstaven zichtbaar zijn maar door de FET voorversterker zijn ze vrij van ruis en brom.

€ 717,00 € 819,00 - € 102,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
De contouren van de bekende ST-Model, maar met extra comfort zones. Naast de belly cut, is er een uitsparing bij de onderste cutaway zodat de 24-ste fret beter bereikbaar is en is de plaats waar de hals op de body geschroefd is afgeschuind. Geen halsplaat, maar een directe schroefbevestiging. Zo steken er geen onnodige delen uit en is de achterkant gladjes. Een mahonie body zorgt voor een warm en vol karakter, ook het sustain is voldoende aanwezig. De hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De esdoorn hals is uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën. De dunne c-vormige hals voelt gelijk vertrouwd aan. Bij de eerste fret is de hals 20mm dik en bij de twaalfde 22mm. Een minimaal behandelde hals voelt natuurlijk aan. In tegenstelling tot de meeste ST-Model gitaren is de halspen verstellen bij de body. Dit is sterker omdat er geen gat voor de pen zit op het zwakste punt van de hals en makkelijker te corrigeren.

Toets
Een esdoorn toets voor iets meer helderheid. Voor de inleg zijn er zwarte kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt die uit het midden zijn geplaatst. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. Schecter kiest voor een vlakke 14" radius, dit maakt het opdrukken van snaren een stuk makkelijker. Kijken we bij veel andere merken dan is deze ronder, namelijk 9.5" radius.

Elementen
Voor de EMG Retro Active Hot 70 humbuckerset zijn keramische magneten voor het brugelement gebruikt en Alnico 5 voor het hals model. De klank van dit halselement is te vergelijken met een high output versie van ZZ Top of die van Van Halen uit de eind jaren zeventig. Een traditioneel open design is de look die veel gitaristen willen zien. Elk element is voorzien van een unieke Voiced plug-in FET preamp, voor een lage impedantie zodat ongewenste geluiden tot een minimum behoren. De Hot 70's geven het gevoel en de dynamiek van passieve elementen, maar dan zonder de bijgeluiden. Een zeer diverse set die gaat van de zware rock tonen tot de mooiste heldere klanken en alles wat daar tussenin zit.

Brug
Speciaal voor Schecter zijn deze Floyd Rose Hot Rod double locking tremolo gemaakt. Een 37mm dik messing blok en stainless steel schroeven. De snaren worden geklemd in de brug en bij de topkam. Hij heeft individuele zadels zodat elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. Hoogte van de brug kan worden bepaald door de twee bouten in de body.

Datasheet

815447023204
110 cm
10 cm
50 cm
6 kg
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Geen
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
41.3mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
24 X-Jumbo
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Zwart
Brug
Floyd Rose® Special Hot Rod Double locking tremolo
Merk elementen
EMG
Elementen
Hals: EMG® Retro Active Hot 70 Humbucker & Brug: EMG® Retro Active Hot 70 Humbucker
Elektronica
2x Volumeregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Groen
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in