FGN J-Standard Iliad Elektrische gitaar 3-Tone Sunburst

FGN J-Standard Iliad Elektrische gitaar 3-Tone Sunburst

De FGN J-Standard Iliad is een TE-Model elektrische gitaar met moderne updates. Zo zijn de fretten er op een speciale manier ingelegd en aan de uiteinden afgerond. Een loop zuiver instrument met veel speelcomfort. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze J-Standard in 3-Tone sunburst is voorzien van Seymour Duncan elementen. Hij wordt geleverd met een gig-bag.

€ 799,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Een Iliad elektrische gitaar uit de J-Standard Series. De contouren van een TE-Model met een binding langs de body en twee unieke eigenschappen zoals de iets rond lopende fretten en afgeronde fret uiteinden. 

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen. 

Body
Deze heeft de vorm van een single cut flattop, een solid body gitaar met enkele cutaway. Voor deze gitaar is alder (elzen) gekozen, dit toonhout behoort tot de meest gebalanceerde houtsoorten. Diep laag, vol midden en sprankelend hoog. Elzen staat bekend om zijn bekende blues/rock klanken, maar door zijn volle sound is het een echte all-rounder. De nerven zijn minder spectaculair qua tekening, dus een donkere of dekkende kleur is de beste optie. De hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn voor meer stabiliteit en beter toonoverdracht. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is eenvoudig te stellen bij de kop. Hij heeft een u-model vorm, iets vleziger als een c-vorm voor meer grip en betere toon.

Toets
Net als de hals is dit van esdoorn (maple), heeft geeft de gitaar meer helderheid. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën. Waar de J-Standard serie om bekend staat is zijn Fret Edge, de uiteinden van de fretten zijn afgerond en zo glad. Dit speelt zo geweldig.

Elementen
Twee Seymour Duncan single coils. In de hals positie de STR1, een vintage element, voor die authentieke sound en een APTL3JD in de brug. Het originele brugelement van Jerry Donahue, een warm lead pickup die gebruik maakt van alnico 2 rod magneten met speciale winding voor meer sustain en output. Een standaard setup 3-standenschakelaar, volume- en toonregeling.

Brug
Een speciaal door FGN ontwikkelde brug met drie messing zadels.

Datasheet

4537239894453
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
TE-Model
Top
Geen
Body
Elzen
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Medium C.F.S.
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Gotoh® SD91-05M Magnum Lock
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
FGN® FJIL-3SSTD (Ashtray)
Merk elementen
Seymour Duncan
Elementen
Hals: Seymour Duncan® STR1 Single coil & Brug: Seymour Duncan® APTL3JD Single coil
Elektronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Sunburst
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in