FGN J-Standard Odyssey Elektrische gitaar Flamed Jeans Burst

FGN J-Standard Odyssey Elektrische gitaar Flamed Jeans Burst

De FGN J-Standard Odyssey is een ST-Model elektrische gitaar met moderne updates. Zo is het brugelement vervangen door een enkelspoel schakelbare humbucker, zijn de fretten er op een speciale manier ingelegd en zijn de fretten aan het uiteinden afgerond. Een veelzijdig, loop zuiver instrument met veel speelcomfort. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze J-Standard in Jeans burst heeft een prachtige gevlamd esdoorn fineer top, waar de tekening goed zichtbaar bij is. Hij is voorzien van Seymour Duncan elementen en wordt geleverd met een gig-bag.

€ 939,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Een Odyssey elektrische gitaar uit de J-Standard Series. De contouren van een ST-Model met hss element configuratie en twee unieke eigenschappen zoals de iets rond lopende fretten en afgeronde fret uiteinden. 

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen. 

Body
Deze heeft de vorm van een double cut flattop, een solid body gitaar met asymmetrische dubbele cutaway. Voor deze gitaar is basswood (linden) gekozen, dit toonhout is zacht en licht van gewicht en kent geen opvallende houttekening. Het klinkt eerder warm dan helder en is ideaal voor snelle solo's. Veel signature modellen van Joe Satriani en Steve Vai hebben een basswood body. Door de toevoeging van een gevlamd esdoorn gefineerde top ziet hij er prachtig uit. De hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn voor meer stabiliteit en beter toonoverdracht. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is eenvoudig te stellen bij de kop. Hij heeft een u-model vorm, iets vleziger als een c-vorm voor meer grip en betere toon.

Toets
Esdoorn en palissander zijn de meest gebruikte houtsoorten voor een toets, maar FGN kiest voor het exclusieve Granadillo. Dit wordt ook wel Mexicaans palissander (Mexican rosewood) genoemd, maar het is geen "echt" rosewood. Toch zijn de meeste eigenschappen overeenkomstig, het kan iets helderder klinken als Indiaas palissander. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën. Waar de J-Standard serie om bekend staat is zijn Fret Edge, de uiteinden van de fretten zijn afgerond en zo glad. Dit speelt zo geweldig.

Elementen
Twee Seymour Duncan SSL1 single coils, een vintage klinkend element, voor die authentieke sound. In de brugpositie een TB4, JB humbucker, voor het stevigere blues geluid. Met de mini switch kan hij ook enkelspoels worden geschakeld voor nog meer toondiversiteit. Een rest van de setup: 5-standenschakelaar, volume- en toonregeling.

Brug
Een speciaal door FGN ontwikkelde tremolo met twee puntsbevestiging.

Datasheet

4537239895337
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Gevlamd esdoorn fineer
Body
Massief lindenhout (Basswood)
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Granadillo
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Medium C.F.S.
Slagplaat
Vierlaags wit parelmoer-wit-zwart-wit
Mechanieken
Gotoh® SD91-05M Magnum Lock
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
FGN® FJTR-S2P Tremolo
Elementen
Hals: Seymour Duncan® SSL1 Single coil, Midden: Seymour Duncan® SSL1 Single coil & Brug: Seymour Duncan® TB4 Humbucker
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling, 5-Standenschakelaar & 2-Standen mini switch
Kleur
Blauw
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in