FGN Neo Classic LS10 Elektrische gitaar Heritage Darkburst

FGN Neo Classic LS10 Elektrische gitaar Heritage Darkburst

De FGN LS10 komt uit de Neo Classic series en heeft veel overeenkomsten met de bekende archtop single cutaway solidbody gitaar. De body bestaat uit twee delen mahonie voor een warme sustainvolle klank, voor meer helderheid is er een esdoorn top aan toegevoegd. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Neo Classic kenmerkt zich door de C.F.S. fret technologie, Long Neck Tenon en originele FGN Alnico 5 elementen. Uitgevoerd met een polyester lak, waarvan de top in Heritage darkburst is. Hij wordt geleverd met hoes.

€ 1.199,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Een LS10 elektrische gitaar uit de Neo Classic Series. De contouren van een LP-Model met twee speciale Alnico 5 elementen voor een warme en klassieke blues/rock sound van de jaren '60 en '70.

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen. 

Body
Deze heeft de vorm van een single cut archtop en is gemaakt van twee delen mahonie met daarop twee delen esdoorn. Er zijn geen gewicht besparende technieken gebruikt, dat bij veel gelijksoortige gitaren wel is gedaan. FGN kiest voor speciaal geselecteerd Afrikaans dat iets lichter van gewicht is. Mahonie heeft een warm toonkarakter met veel sustain. Door de toevoeging van esdoorn klinkt hij in het hoog een stukje helderder. Langs de top loopt een crème kleurige binding. De hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Bij gitaren waarbij de hals en body met elkaar verlijmd zijn wordt vaak mahonie hout voor de hals gebruikt. Deze set-in constructie en mahonie zorgen voor een warme toonkarakter. FGN maakt gebruik van hun Long Neck Tenon, een langere hak van de hals voor meer stabiliteit. De halspen is eenvoudig te stellen bij de kop.

Toets
Ebben en palissander zijn de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een LP-Model, maar FGN kiest voor het exclusieve Granadillo. Dit wordt ook wel Mexicaans palissander (Mexican rosewood) genoemd, maar het is geen "echt" rosewood. Toch zijn de meeste eigenschappen overeenkomstig, het kan iets helderder klinken als Indiaas palissander. Voor de positie aanduidingen zijn trapezium vormen van pearloid gebruikt, dit vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën. 

Elementen
Deze twee Alnico 5 humbuckers worden in eigen beheer gemaakt en zijn speciaal samengesteld door deze LS10. Veel gitaristen vallen graag terug op hun vertrouwde merk elementen, maar FGN heeft ze toch weten te overtreffen. Ze zijn te vergelijken met de originele P.A.F. elementen met de gematigde output en de heerlijke open sound. Toon- en volumeregeling zijn per element en beide worden aangestuurd door een 3-standenschakelaar.

Brug
FGN werkt graag met hoogwaardige componenten, zo zijn voor de tune-o-matic brug en staartstuk van Gotoh.

Datasheet

4537239895719
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
LP-Model
Top
Massief esdoorn
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof crème
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie uit een stuk
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Trapeziumvormig pearloid
Fretten
22 Medium C.F.S.
Slagplaat
Enkellaags crème
Mechanieken
Gotoh® SD90SL
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Gotoh® GE104 Tune-o-matic brug & Gotoh® GE101 Staartstuk
Merk elementen
FGN
Elementen
Hals: FGN Alnico 5 Humbucker & Brug: FGN Alnico 5 Humbucker
Kleur
Sunburst
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in