Seagull Entourage CH CW A/E Akoestische gitaar Autumn Burst

Seagull Entourage CH CW A/E Akoestische gitaar Autumn Burst

Deze Seagull Entourage CH CW A/E is een Concert Hall Akoestische gitaar met cutaway en Fishman electronica. Seagull gitaren worden met de hand in Canada gemaakt.

€ 669,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Relatief nieuw van Seagull is de Concert Hall bodyvorm, deze is te vergelijken met een Orchestra (OM-Style) akoestische gitaar. Veel fingerpickers of dames prefereren dit model boven een Dreadnought. Het speelcomfort is groter en is van nature meer in balans. Seagull verkiest de Fishman Sonitone boven hun eigen elektronica omdat deze beter matched. Qua sound en qua installatie. Bij de Sonitone zitten de toon- en volumeregeling net onder het klankgat. Hij is uitgevoerd in een Autumn Burst finish, een gesatineerde lak die overloopt van donker geel naar oranje-bruin. Kenmerkend voor Seagull is de Select Pressure Tested Top, voor de beste kwaliteit massieve bovenbladen voor de optimale resonantie. De brugzadel en topkam worden door GraphTech verzorgd. Deze gebruiken Tusq, een materiaal dat doet denken aan ivoor. Voor deze gitaar wordt 95% van het hout uit Canada gebruikt.

Kast
Voor het bovenblad worden massief fichte houtdelen gebruikt. In de fabriek van Seagull worden deze met de hand geselecteerde en zijn book matched, dit ziet er niet alleen mooier uit het laat de gitaar ook beter klinken. Alle Seagull gitaren ondergaan door een select pressure test. Elk massief bovenblad voldoet aan de hoogte eisen voor een maximale vibratie zodat de projectie en resonantie in balans zijn. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de rest van de kast worden gelamineerde Canadese wild kersen houtdelen gebruikt. Gelamineerd omdat is makkelijker is om te bewerken en het minder gaat rondzingen wanneer de gitaar wordt uit versterkt. Natuurlijk heeft dit invloed op de dynamiek van de klank, maar Seagull gebruikt drie dunne lagen massief hout voor zijn laminaat. Veel merken in dit segment gebruiken tussen de lagen door geperst hout en dat heeft veel meer invloed op de toonkwaliteit. De dichtheid en reflectie van kersenhout heeft veel overeenkomsten als dat van esdoorn. De rijke toon, krachtig middengebied en goede balans zonder dat het ten koste gaat van de bassen of hoge frequenties zijn uitstekende eigenschappen voor deze gitaar. Een gesatineerde lak zorgt voor voldoende bescherming en laat het hout optimaal resoneren.

Hals
Wie de vlag van Canada kent, weet dat daar een maple leaf (esdoorn blad) op staat afgebeeld. Om hun trots hiervan een stukje mee te geven gebruikt Seagull Silver leaf voor de hals. Een sterk houtsoort dat de hoge tonen van de gitaar doet versterken. Hij bestaat uit twee delen, het middenstuk en kop zijn uit een stuk hout, de hak is daar aan toegevoegd. Deze constructie zorgt voor een sustainrijke toon. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De hoek waaronder de hals op de body wordt geplaatst speelt een belangrijke rol in de klankkwaliteit. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst verlies je bassen en gaat de gitaar dun klinken. Andersom verlies je hoge tonen en gaat de gitaar dof klinken. Seagull heeft een bijzondere hals/body constructie waarbij geen lijm wordt gebruikt, hout op hout dus. Lijm zou vibraties kunnen absorberen en dat is niet gunstig voor de toonkwaliteit. Veel gitaristen houden van een gesatineerde hals en ook deze gitaar voldoet aan deze wens. Seagull kiest voor een hoogwaardige topkam, namelijk TUSQ van Graph tech, ook weer om de beste toon te behalen.

Toets
Palissander is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste akoestische gitaren zijn er positieaanduidingen in de vorm van stippen aangebracht. Deze houtsoort behoort tot de 5% die niet uit Canada komt.

Concert Hall
Een eigen ontwerp van Robert Godin, de oprichter van Seagull. Net iets compacter als een Dreadnought en daardoor geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspel van verschillende akoestische instrumenten. Seagull kiest voor een fractie kortere mensuur, namelijk 631mm. Bij veel akoestische gitaren is dit 645mm.

Element
Seagull plaatst in deze gitaar Fishman Sonitone elektronica, dat maakt ze geschikt voor recording of podium toepassingen. Aan de binnenkant van het klankgat zitten twee wieltjes, een toon- en volumeregeling. Dit systeem geeft de gitaar meer body en het komt de openheid van tonen ten goede.

Datasheet

623501046485
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Orchestra Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
X-Brace
Body
Gelamineerd kersen
Bodybinding
Kunststof wit
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
24.84-Inch (631mm)
Hals
Esdoorn (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.7mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Palissander
Electronica
Fishman® piëzo met Sonitone Voorversterker
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in