Martin D-X2E Koa Akoestische gitaar
-€ 149,00

Martin D-X2E Koa Akoestische gitaar

De Martin D-X2E is een akoestische gitaar met electronica in Dreadnought stijl die uit de X-Series komt. Het bovenblad sitka spruce en kast van HPL met Koa patroon.

€ 795,00 € 944,00 - € 149,00
Inclusief belasting
 In bestelling (Verwacht 19-11-2020)
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

De Martin D-X2E is een akoestische gitaar met elektronica in Dreadnought stijl die uit de X-Series komt. Door de toevoeging van een element is hij geschikt voor op het podium of om hem te gebruiken voor recording. Het bovenblad bestaat uit massief sitka spruce houtdelen voor een dynamische sound. Deze is direct verbonden met HPL delen met koa tekening voor de zij- en achterkant. HPL is een hoogwaardig kunststof met goede klankeigenschappen. Voor de hals gebuikt Martin een geselecteerd hardhout met een toets van Katalox, dit wordt ook wel Mexicaans ebben genoemd. Vanwege de veelzijdigheid wordt een Dreadnought gezien als de standaard onder de akoestische gitaren, te gebruiken voor elke muziekstijl. De gitaar heeft een gesatineerde afwerking. Deze uitvoering heeft een iets bredere hals 44.5mm (Standaard is 43mm) dat geliefd is bij fingerstyle pickers.

Sitka Spruce (Sitka Fichte)
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

HPL
HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Dit is een combinatie van fijne hout met hars die onder hoge druk en hoge temperatuur wordt gevormd tot platen. Deze kunnen net als hout weer worden gevormd tot delen voor een gitaarbody. Het is een minder milieu belastend proces en spaart onze tropische regenwouden. De tekening is afkomstig van het Hawaiiiaanse Koa, een bruine kleur met wilde houttekening. 

Katalox
Palissander en ebben zijn de meest gebruikte houtsoorten voor de toets en de brug. Ebben komt voornamelijk voor in Afrika, maar een variant is Katalox. Dit hout komt uit centraal Amerika, waar ook de fabriek staat waar Martin's X-Series worden gemaakt. Het is niet zo zwart als de Afrikaanse versie, eerder iets roder. Qua klankeigenschappen zit het dicht bij het "echte" ebben.

Dreadnought 14-Fret
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Martin gebruikt de Fishman® MX, onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een voorversterker, De toon- en volumeregeling zijn bij het klankgat te regelen. De aansluiting voor een kabel is aan de zijkant van de kast. Hier zit tevens de toegang om de batterijen te verwisselen.

Datasheet

729789584623
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Scalloped X
Body
High Pressure Laminate
Bodybinding
Geen
Rosette
Ringen zwart/wit met pearloid
Mensuurlengte
25.4-Inch (645mm)
Hals
Hardhout (2-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Katalox
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Katalox
Electronica
Fishman® piëzo met MX Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in