Larrivee C-03R-TE Akoestische gitaar Tommy Emmanuel
-€ 180,00

Larrivee C-03R-TE Akoestische gitaar Tommy Emmanuel

Jean Larrivee en Tommy Emmanuel hebben na twintig jaar weer de samenwerking opgezocht, met als resultaat de C-03R-TE uit de Custom Series. Twintig jaar geleden maakte Jean een unieke C-10 12 met 12-fret body voor Tommy. Deze gitaar is jarenlang gebruikt in studio's en terug te luisteren op vele opnames van Tommy. Deze C-03R-TE heeft een Florentine cutaway, 12-fret body, Sitka Spruce bovenblad, East Indian Rosewood zij- en achterkant. Een met de hand gesigneerde label in de kast ontbreekt niet.

€ 2.949,00 € 3.129,00 - € 180,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

100% made in Amerika en voorzien van uitzonderlijke kenmerken in vergelijking met soortgelijke instrumenten van de stijl van andere fabrikanten. Ze hebben een Afrikaans ebben toets, Afrikaans ebben brug, mahonie hals uit één stuk, Canadees esdoorn binding, benen zadel, composite brugpennen, mother-of-pearl logo, originele Larrivee mechanieken, schildpadkleurige slagplaat, dubble-action halspen, duurzaam acryl gesatineerde lak en wordt geleverd met luxe koffer.

C-Model
Dit model is is de cutaway versie van Jean Larrivee L-Model, misschien het beste te vergelijken met een Auditorium bovenkant en de Dreadnought vorm aan de onderkant. Dit resulteert in een geweldige harmonische klank van lage frequenties tot aan hoge tonen. Daarbij blijven de individuele tonen goed hoorbaar met behoud van warmte in het midden register. Nog een kenmerk van dit model is de iets bredere hals, namelijk 44.5mm. Fingerstyle pickers en slaggitaristen waarderen deze iets bredere hals. Door de diepe cutaway zijn alle zeventien de fretten goed te bereiken.

Kast
Larrivee gebruikt vaak fichte voor bovenbladen van zijn akoestische gitaren. In dit geval Sitka Spruce dat voornamelijk komt uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. DDe combinatie met palissander voor de zij- en achterkant maakt hem geschikt voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege de traditionele akoestische geluid.

Hals
Hij is uit een stuk mahonie, dit geeft het beste klankresultaat. Het hout kan optimaal resoneren en dit overbrengen naar de kast waar de uiteindelijke klank wordt gevormd. Er is een verstelbare halspen gebruikt om de hals perfect te kunnen afstellen op de wensen en snaardikte van de gitarist. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast.

Toets
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen, zo ook bij deze Larrivee. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten. Bij de bekende posities zijn er diamantvormen van abalone ingelegd en zwarte stipjes op de zijkant.

Element
Standaard zit er geen element in, maar dit is een optie die af fabriek mogelijk is of door ons kan worden ingebouwd. We werken met verschillende merken en modellen en voor advies kunt u altijd bij ons terecht.

Datasheet

210000006424
120 cm
21 cm
56 cm
10 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Grand Auditorium Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
X-Brace
Body
Massief palissander
Bodybinding
Hout met herringbone motief
Rosette
Herringbone
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie uit een stuk
Halsbinding
Hout esdoorn
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Stippen parelmoer
Fretten
17 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ebben
Elektronica
Optioneel
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in