Seagull S6 Classic Black A/E Akoestische Gitaar

Seagull S6 Classic Black A/E Akoestische Gitaar

De S6 Classic Black A/E is een coole nieuwe toevoeging aan S6 collectie van Seagull. Het is een Dreadnought model akoestische gitaar met een Fishman Sonitone electronica. Het ceder bovenblad heeft een semi-gloss zwarte afwerking en de rest van de gitaar black wash finish. Seagull gitaren worden met de hand in Canada gemaakt.

€ 629,00
Inclusief belasting
 Voorradig
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Het meest authentieke model van Seagull is de S6, waar ook deze gitaar is op gebaseerd. In de loop der jaren kleine wijzigingen aangebracht. Zo zijn de zangbalken aangepast voor een betere projectie, de hals loopt verder door in de body voor een betere toon en heeft de achterkant een donkere tint gekregen. Een S6 heeft veel overeenkomsten met een Dreadnought, maar dan met een iets kortere mensuur. Om de gitaar zonder microfoon te hoeven uitversterker maart Seagull gebruik van Fishman's Sonitone electronica. In het klankgat zitten twee wieltjes met volumeregeling en toonregeling. Hij is uitgevoerd in een gesatineerde lak die het hout optimaal laat resoneren. Kenmerkend voor Seagull is de Select Pressure Tested Top, voor de beste kwaliteit massieve bovenbladen voor de optimale resonantie. De brugzadel en topkam worden door GraphTech verzorgd. Deze gebruiken Tusq, een materiaal dat doet denken aan ivoor. Voor deze gitaar wordt 95% van het hout uit Canada gebruikt.

Kast
Robert Godin, de vader van Seagull, staat erom bekend veel hout te gebruiken van bomen die in zijn "achtertuin" groeien. Bij beschikt daarom over veel ceder hout dat perfect is voor de bovenbladen van zijn S6 ontwerp. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Voor het bovenblad worden massive houtdelen gebruikt, deze worden met de hand geselecteerde en zijn book matched, dit ziet er niet alleen mooier uit het laat de gitaar ook beter klinken. Alle Seagull gitaren ondergaan door een select pressure test. Elk massief bovenblad voldoet aan de hoogte eisen voor een maximale vibratie zodat de projectie en resonantie in balans zijn. Voor de rest van de kast worden gelamineerde Canadese wild kersen houtdelen gebruikt. Gelamineerd omdat is makkelijker is om te bewerken en het minder gaat rondzingen wanneer de gitaar wordt uit versterkt. Natuurlijk heeft dit invloed op de dynamiek van de klank, maar Seagull gebruikt drie dunne lagen massief hout voor zijn laminaat. Veel merken in dit segment gebruiken tussen de lagen door geperst hout en dat heeft veel meer invloed op de toonkwaliteit. De dichtheid en reflectie van kersenhout heeft veel overeenkomsten als dat van esdoorn. De rijke toon, krachtig middengebied en goede balans zonder dat het ten koste gaat van de bassen of hoge frequenties zijn uitstekende eigenschappen voor deze gitaar. Een gesatineerde lak zorgt voor voldoende bescherming en laat het hout optimaal resoneren.

Hals
Wie de vlag van Canada kent, weet dat daar een maple leaf (esdoorn blad) op staat afgebeeld. Om hun trots hiervan een stukje mee te geven gebruikt Seagull Silver leaf voor de hals. Een sterk houtsoort dat de hoge tonen van de gitaar doet versterken. Hij bestaat uit twee delen, het middenstuk en kop zijn uit een stuk hout, de hak is daar aan toegevoegd. Deze constructie zorgt voor een sustainrijke toon. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De hoek waaronder de hals op de body wordt geplaatst speelt een belangrijke rol in de klankkwaliteit. Als de hals te ver naar achteren is geplaatst verlies je bassen en gaat de gitaar dun klinken. Andersom verlies je hoge tonen en gaat de gitaar dof klinken. Seagull heeft een bijzondere hals/body constructie waarbij geen lijm wordt gebruikt, hout op hout dus. Lijm zou vibraties kunnen absorberen en dat is niet gunstig voor de toonkwaliteit. Veel gitaristen houden van een gesatineerde hals en ook deze gitaar voldoet aan deze wens. Seagull kiest voor een hoogwaardige topkam, namelijk TUSQ van Graph tech, ook weer om de beste toon te behalen.

Toets
Palissander is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Zoals bij de meeste akoestische gitaren zijn er positieaanduidingen in de vorm van stippen aangebracht. Deze houtsoort behoort tot de 5% die niet uit Canada komt.

S6 (Dreadnought)
Een eigen versie van de Dreadnought die is ontworpen door Robert Godin, de oprichter van Seagull. Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen.

Element
Seagull plaatst in deze gitaar Fishman Sonitone elektronica, dat maakt ze geschikt voor recording of podium toepassingen. Aan de binnenkant van het klankgat zitten twee wieltjes, een toon- en volumeregeling. Dit systeem geeft de gitaar meer body en het komt de openheid van tonen ten goede.

Datasheet

623501048595
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret
Top
Massief ceder
Bracing
X-Brace
Body
Gelamineerd kersen
Bodybinding
Kunststof zwart/wit
Rosette
Herringbone
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.7mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Enkellaags wit parelmoer
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Palissander
Electronica
Fishman® piëzo met Sonitone Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in