Godin Session HT Elektrische gitaar RN Matte Black

Godin Session HT Elektrische gitaar RN Matte Black

Gebruik je geen tremolo, maar wil je wel een veelzijdige gitaar dan heeft Robert Godin een mooie suggestie, de Session HT. Deze laatste letters staan voor Hard Tail een op de body geschroefde brug waarvan de snaren door de body lopen voor extra sustain. Godin gitaren worden gemaakt in Canada en misschien wel de beste elektrische gitaar in dit segment. Uitgevoerd met een palissander toets en met een Matte black finish.

€ 819,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Gitaristen die opzoek zijn naar het meeste waar voor hun geld moeten deze Godin Session HT in hun overweging meenemen Veel gitaren in dit segment komen uit het verre Oosten, Amerikaanse gitaren zijn minimaal één keer zo duur. Godin komt uit Canada en voldoet aan de kwaliteit van een Amerikaanse gitaar. Hij is geschikt voor muziek van rock tot blues en zelfs country behoort tot de mogelijke muziekstijlen. Een echte kameleon als het gaat om klanken. Deze Session HT kenmerkt zich door de rock maple hals met maple toets, Silver Leaf Maple body, 2x Godin GS-1 single-coils die zijn geplaatst in een wit slagplaat en een Godin Custom humbucker in de brugpositie. Met de 5-Standenschakelaar, volumeregeling en toonregeling met push/pull zijn alle tonale combinaties mogelijk. Met de push/pull functie schakel je de humbucker in een single coil modus. 

Body
Godin gebruikt voor deze Session HT gitaar Silver Leaf Maple. Dit Canadees esdoornhout wordt door Godin's specialisten zelf uitgezocht. Het is zachter dan het hard-rock maple dat Godin voor halzen gebruikt. De heldere klank van Silver Leaf zorgt ervoor dat de sound een open karakter heeft met voldoende sustain. Het is relatief licht van gewicht en een vrij zacht houtsoort. De kleur is licht en de houttekening is niet zo bijzonder als dat van gevlamd esdoorn. De body contouren zijn zeer traditioneel en het stuk waar je met je rechterarm op rust is iets afgevlakt voor meer speelcomfort.

Hals
Deze hals is gemaakt van Rock Maple en bestaat uit één stuk, natuurlijk is de toets er wel op gelijmd. Het geeft de gitaar extra helderheid en ondersteund de harmonieën. Rock maple is harder en stabieler als standaard esdoorn. Voor de finish gebruikt Godin een ultra dunne gesatineerde polyurethane lak. De hals is af te stellen bij de kop.

Toets
Hiervoor is een van de meest gebruikte houtsoorten gebruikt, namelijk palissander. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder en levert goede resultaten met de esdoorn hals. Voor de inleg zijn er standaard stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten positieaanduidingen ook in de vorm van stippen. Godin kiest voor een moderne 12" fretboard radius.

Elementen
Godin heeft al van begin af aan eigen elementen ontwikkeld, ook zijn er modellen gitaren waarbij gebruik gemaakt wordt van pickup specialisten. Maar zijn eigen elementen zijn betrouwbaar, betaalbaar en klinken uitstekend. Lekker allround. Voor de Session worden twee Godin GS-1 single-coils die zijn geplaatst in een witte slagplaat. Het brugelement is een Godin Custom humbucker voor een stevige rock sound. Met de 5-Standenschakelaar, volumeregeling en toonregeling met push/pull zijn alle tonale combinaties mogelijk. Met de push/pull functie schakel je de humbucker in een single coil modus.

Brug
Een door Godin ontworpen brug die aan de body geschroefd is. De snaren lopen door de body zodat er meer sustain ontstaat als een gitaar met tremolo. Elke snaar kan afzonderlijk worden geïntoneerd en op de gewenste hoogte worden gezet.

Datasheet

623501048410
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Geen
Body
Massief esdoorn
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Standaard
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Hardtail
Elementen
Hals: Godin GS-1 Single Coil, Midden: Godin GS-1 Single Coil & Brug: Godin Custom Humbucker
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 5-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in