Del-Tone 60's S-Style Elektrische gitaar 3-Tone Sunburst

Del-Tone 60's S-Style Elektrische gitaar 3-Tone Sunburst

Del-Tone gitaren worden met de hand gemaakt in Nederlands volgens traditionele bouw. Met deze 60's S-Style is de beroemde elektrische flattop gitaar met asymmetrische body nagebouwd. We hebben veel invloed gehad in de specifieke kenmerken. Zo hebben we gekozen voor een elzen body, maple hals en rosewood toets met 7.25" Radius. Voor de optimale toon een Nitro finish, maar speciaal voor ons met een super lichte age-ing. Het lijk erop dat iemand super zuinig met zijn gitaar is omgegaan, maar wel met de natuurlijke veroudering van de hardware. Dit heeft niemand!

€ 1.699,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Del-Tone
Deze gitaren worden met de hand in Nederland gemaakt met veel techieken die vroeger ook werden gebruikt. Geen CNC-machines of robots die het werk uit handen nemen. Puur hand en vakwerk. Veel kennis is opgedaan uit het bestuderen van authentieke gitaren en zo hebben ze ook historisch correcte elementen gemaakt die onder de naam Apollo komen. Kiezen veel fabrikanten om hun gitaren een versleten uiterlijk te geven zijn wij een andere weg ingeslagen. Zou het niet fantastisch zijn dat je op zolder een oude koffer vindt met een nauwelijks gebruikte gitaar uit de jaren zestig, gebruikers sporen! Geen super glimmende hoogglans polyester lak, maar het ademende van een Nitro finish. Dit gevoel krijg je als de deze gitaar in je handen hebt. Wij zijn blij met deze unieke instrumenten en waarom dure overzeese gitaren kopen als het voor een stuk minder kan. Zelfs uit ons eigen land. Mochten er persoonlijke wensen zijn over de halsprofiel, houtkeuze, elementen of natuurlijk de kleur. Deze zijn altijd bespreekbaar met de bouwers. Zo weegt deze gitaar 3.27 kg.

Body
Deze heeft de vorm van een double cut flattop, een solid body gitaar met asymmetrische dubbele cutaway. De zijkanten zijn afgerond net als het historische model uit de jaren zestig. In die periode werd er veel elzen gebruikt vanwege het brede toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag frequenties. Del-Tone selecteert hun eigen hout en ook de mallen worden zo geplaatst dat het beste deel wordt gebruikt voor de body. Voor de finish zijn minstens zes dunne lagen Nitocellulose lak gebruikt en deze worden op een natuurlijk manier gedroogd. Na enkele weken uitharden worden ze geschuurd en met de hand gepolijst. Nitro beschermt de gitaar en laat het hout ademen voor een sublieme klank.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn en heeft rechtopstaande nerven voor de beste stabiliteit en toonkwaliteit. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is net als in de jaren zestig te stellen bij de body. Ook hier is een nitro lak aangebracht voor de juiste look, feel en sound. Veel gitaristen geven de voorkeur aan een c-vormige hals, wij hebben deze gedachte gedeeld.

Toets
Een prachtige kwaliteit palissander. Het is duurzaam en heeft meer open structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Daardoor klinkt het minder helder en het is de veel voorkomen combinatie met een esdoorn hals. Voor de inleg zijn er stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. In de begin jaren zestig was een toetsradius van 7.25" standaard. Daarom zal het voor veel gitaristen een ideale slaggitaar zijn, maar soleren is ook geen probleem. 

Elementen
Een matched set van drie Apollo 60's S-Style single coils. Ze zijn perfect voor iedereen die opzoek is naar de ultime 60’s sound met een superieure  balans in volume van de individuele snaren. Dit is mede mogelijk door hun exclusieve Vintage Redesigned stagger techniek. Net als het origineel zijn ze met de hand gewikkeld en op elk detail is gelet. Ze zijn minimaal overwonden met een 42-AWG Plain Enamel draad met de hoogste kwaliteit Alnico-V magneten. Een RWRP (reverse wound/reverse polarity) midden element is de hum in 2 en 4 positie minimaal. Zoals alle Apollo elementen zijn ook deze waxpotted zodat ze niet microfonisch zijn. Uitermate geschikt voor pop, rock, country, blues, rockabilly en fingerpicking.

Brug
Een Vintage Style tremolosysteem die met zes schroeven aan de body is gemonteerd. Zes individuele brugzadels die in lengte en hoogte versteld kunnen worden voor een optimale afstelling.

Datasheet

2100000028818
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
ST-Model
Top
Geen
Body
Elzen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Drielaags mint-zwart-mint
Mechanieken
Vintage Style Gesloten
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Vintage-Style Tremolo met zes zadels
Elementen
Hals: Apollo® 60's S-Style Single coil, Midden: Apollo® 60's S-Style Single coil & Brug: Apollo® 60's S-Style Single coil
Electronica
2x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 5-Standenschakelaar
Kleur
Sunburst
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in