Del-Tone 50's T-Style Elektrische gitaar Butterscotch

Del-Tone 50's T-Style Elektrische gitaar Butterscotch

Del-Tone gitaren worden met de hand gemaakt in Nederlands volgens traditionele bouw. Met deze 50's S-Style is de beroemde elektrische flattop gitaar met single cut body nagebouwd. We hebben veel invloed gehad in de specifieke kenmerken. Zo hebben we gekozen voor een moeras essen body, maple hals en maple toets met 12" Radius. Voor de optimale toon een Nitro finish, maar speciaal voor ons met een super lichte ageing. Het lijk erop dat iemand super zuinig met zijn gitaar is omgegaan. De slaaplaat is zelfs correct en van bakeliet. Dit heeft niemand!

€ 1.699,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Del-Tone
Deze gitaren worden met de hand in Nederland gemaakt met veel techieken die vroeger ook werden gebruikt. Geen CNC-machines of robots die het werk uit handen nemen. Puur hand en vakwerk. Veel kennis is opgedaan uit het bestuderen van authentieke gitaren en zo hebben ze ook historisch correcte elementen gemaakt die onder de naam Apollo komen. Kiezen veel fabrikanten om hun gitaren een versleten uiterlijk te geven zijn wij een andere weg ingeslagen. Zou het niet fantastisch zijn dat je op zolder een oude koffer vindt met een nauwelijks gebruikte gitaar uit de jaren zestig, gebruikers sporen! Geen super glimmende hoogglans polyester lak, maar het ademende van een Nitro finish. Dit gevoel krijg je als de deze gitaar in je handen hebt. Wij zijn blij met deze unieke instrumenten en waarom dure overzeese gitaren kopen als het voor een stuk minder kan. Zelfs uit ons eigen land. Mochten er persoonlijke wensen zijn over de halsprofiel, houtkeuze, elementen of natuurlijk de kleur. Deze zijn altijd bespreekbaar met de bouwers. Zo weegt deze gitaar 3.3 kg.

Body
Deze heeft de vorm van een single cut flattop elektrische gitaar. Geen afgeronde voor comfort, met net als het historische model uit de jaren vijftig. De best klinkende gitaren uit die periode hadden een swamp ash body. Ook voor deze gitaar konden we dit hout selecteren, zelfs met een prachtige tekening die door de finish zichtbaar is. Swamp ash heeft die diep lage tonen en laat het helder hoog accentueren. Het middengebied is minder aanwezig. Del-Tone selecteert hun eigen hout en ook de mallen worden zo geplaatst dat het beste deel wordt gebruikt voor de body. Voor de finish zijn minstens zes dunne lagen Nitocellulose lak gebruikt en deze worden op een natuurlijk manier gedroogd. Na enkele weken uitharden worden ze geschuurd en met de hand gepolijst. Nitro beschermt de gitaar en laat het hout ademen voor een sublieme klank.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn en heeft rechtopstaande nerven voor de beste stabiliteit en toonkwaliteit. Geen opgelijmde toets, maar de halspen is er via de achterzijde aangebracht en dit is opgevuld met een stuk hardhout. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is net als in de jaren zestig te stellen bij de body. Ook hier is een nitro lak aangebracht voor de juiste look, feel en sound. Veel gitaristen geven de voorkeur aan een c-vormige hals, wij hebben deze wens gedeeld.

Toets
Geen apart stuk hout, maar een met de esdoorn hals. Maple laat de gitaar helder klinken. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen. In de begin jaren vijftig was een toetsradius van 12" standaard, dit past perfect bij de c-vormige hals en speelt daarom zeer comfortabel. 

Elementen
Een matched set van twee Apollo 50's T-Style single coils. Ze zijn perfect voor iedereen die opzoek is naar de ultime 50’s sound met een superieure  balans in volume van de individuele snaren. Dit is mede mogelijk door hun exclusieve Vintage Redesigned stagger techniek. Net als het origineel zijn ze met de hand gewikkeld en op elk detail is gelet. Het hals element is voorzien van Heavy Formvar draad, hierdoor klinkt hij iets helderde dan een traditionele T-Style neck pickup. Het brug element is zo dicht mogelijk bij het origineel gebleven, zelfs met een koperen basisplaat. Dit zorgt voor meer Twang dat zorgt dat je goed hoorbaar blijft in de mix. Een RWRP (reverse wound/reverse polarity) zorgt dat de hum in 2 en 3 positie weg blijft. Zoals alle Apollo elementen zijn ook deze waxpotted zodat ze niet microfonisch zijn. 

Brug
Een Vintage Style Ashtray vaste brug waarvan de snaren door de body lopen. Drie zadels, dus twee snaren per zadel, wat vintage correct is.  Elke brugzadel is in lengte en hoogte te verstellen voor een afstelling naar wens.

Datasheet

2100000028832
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
TE-Model
Top
Geen
Body
Essen
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Enkellaags zwart
Mechanieken
Vintage Style Gesloten
Hardware kleur
Vernikkeld
Brug
Vintage Style Ashtray met drie messing zadels
Elementen
Hals: Apollo® 50's T-Style Single coil & Brug: Apollo® 50's T-Style Single coil
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur
Blonde
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in