Alhambra 11P Klassieke gitaar

Alhambra 11P Klassieke gitaar

Alhambra 11P is een rijk klinkende klassieke gitaar die in zijn geheel met de hand is gebouwd. Hij heeft een opvallend heldere sound in ieder frequentiegebied. De Spaans ceder hals is voorzien van een ebben versteviging zodat hij minder fors aanvoelt en de stabiliteit behouden blijft. Vroeger we werd dit zichtbaar aan de achterzijde aangebracht, tegenwoordig is de strip onzichtbaar onder de toets weggewerkt. Vanaf de 8P tot de 11P worden de instrumenten door een klein groepje ambachtslieden gebouwd, zo krijgt elk onderdeel de aandacht die nodig is.

€ 2.389,00
Inclusief belasting
 Niet op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Wat gelijk opvalt aan de 11P is de verlengde toets, hij gaat over het klankgat zodat er een extra fret aan toegevoegd kan worden. Nog een ander kenmerk is de is de hak bij de hals, deze bestaat uit 5 verschillende delen, terwijl de meeste andere gitaren een hak uit een stuk hebben. De Alhambra 11P lijkt qua klank weel op de 10P, maar is over de hele linie een rijker instrument, het resultaat van het feit dat deze gitaar geheel met de hand is gebouwd. Naast de volle klank is de 11P opvallend helder en transparant in ieder frequentiegebied.

Bovenblad: Massief Ceder
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant: Massief Palissander
Het wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast, maar ook geschikt voor toetsen en/of bruggen. Een populaire houtsoort voor zowel de moderne als vintage stijl gitaar. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Net als mahonie is palissander goed te herkennen en daardoor voor de meeste gitaristen vertrouwd. Veel gitaristen kiezen voor deze houtsoort vanwege de traditionele akoestische geluid.

Toets: Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

Element
Standaard wordt hij zonder elektronica geleverd, maar het is een optie. Vanuit de fabriek kunnen er verschillende soorten Fishman elementen worden ingebouwd. Voor meer informatie kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alhambra producten.

Datasheet

ALH-11P
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief ceder
Bracing
Brug vorm
Body
Massief palissander
Bodybinding
Hout palissander
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Ceder (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
52.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Geen
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Deluxe open
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Electronica
Optioneel
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in