Alhambra Premier Pro Madagascar Klassieke gitaar

Alhambra Premier Pro Madagascar Klassieke gitaar

De Alhambra Guitar Premier Pro Madagascar staat voor schoonheid, innovatie en traditioneel. Een gitaar die gebouwd is door Javier Mengual, een zeer ervaren luthier van Alhambra, die continu bezig is om de spaanse gitaar te optimaliseren. Deze Premier Pro Madagascar gitaar levert een krachtige sound vol met nuances. Een prachtig instrument van hoogwaardige kwaliteit verdient het beste hout. Bookmached massief rood ceder voor het bovenblad en het exclusieve Madagascar palissander, wat op dit moment het dichtst bij gewilde Rio palissander komt. De Spaans ceder hals is voorzien van een ebben versteviging zodat hij minder fors aanvoelt en de stabiliteit behouden blijft. Inclusief luxe koffer.

€ 2.699,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad: Massief Rood Ceder
Ook wel Western cedar genoemd, is iets dichter dan fichte en deze zachtheid laat de gitaar warmer klinken. Dit ceder laat zachte tonen sterker klinken. Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada.  Luthiers van Alhambra selecteren voor deze Premier Pro de mooste bookmached bovenbladen uit hun collectie toonhout.

Zij- en Achterkant: Massief Madagascar Palissander
Madagascar rosewood is een prachtig toonhout dat samen met Ziricote het beste alternatief is voor Braziliaans palissander. Dit hout is uiterst zeldzaam en mag alleen nog met de juiste Cites papieren gebouwd en verhandeld worden. Madagascar palissander zal in de toekomst wel hetzelfde lot te wachten staan. Het is een prachtig toonhout, zowel visueel als van toon. Net als braziliaans palissander geeft het een sprankelende, ronde toon met een goed sustain. Voorzien van donkere heldere boventonen met een zachte naklank, goede bassen met een gelijkwaardige dynamiek. Dit vindt je niet terug in bijvoorbeeld palissander uit Oost India. De kleur kan verlopen van licht geelachtig tot donker oranje en rood bruin. Daardoor is elke gitaar uniek van tekening.

Toets: Ebben
Ebbenhout komt het meeste voor in West Afrika en wordt gebruikt voor toetsen en bruggen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen. Ebben hoeft niet altijd zwart van kleur te zijn, er zijn genoeg variaties waar natuurlijke strepen in zitten.

Afwerking: Hoogglans
Deze glanzende laklaag geeft de gitaar een maximale bescherming tegen invloeden van buitenaf, maar het bovenblad is voorzien van een nitrocellulose afwerking. Dit zorgt ervoor dat het bovenblad beter kan resoneren, wat de klank ten goede komt. Met een zachte en licht vochtige doek kan hij worden schoongemaakt. Een paar keer per jaar een waslaagje zorgt ervoor dat de laklaag in de juiste conditie blijft. 

Muziekhandel Piet Joosten is een erkende dealer van Alhambra producten.

Datasheet

4919763117923
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief ceder
Bracing
Chinees huis vorm
Body
Massief palissander
Bodybinding
Hout donkere tint
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Ceder (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
52.0mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Geen
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Schaller® Grand Tune Classic Hauser​
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Electronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Originele koffer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in