Cort Gold-O8 Akoestische gitaar Light Burst
-€ 100,00

Cort Gold-O8 Akoestische gitaar Light Burst

Deze Cort Gold-O8 is een Orchestra model gitaar. Kenmerkend voor Cort’s Gold series is de Aged to Vintage (ATV) behandeling, een speciaal proces dat het hoogwaardige massief Sitka spruce bovenblad beter laat klinken. Het lijkt alsof het hout al is ingespeeld, het geeft de gitaar een open heldere toon met een natuurlijk sterk karakter. Samen met het dynamisch klinkende massieve pao ferro, dat gebruikt is voor de zij- en achterkant, is het een top instrument. Zijn finish is Light burst en komt met een originele luxe hoes.

€ 699,00 € 799,00 - € 100,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Voor deze gitaar is een Sonically Enhanced UV Finish gebruikt, dit is een high-tech lakafwerking finish die sterk is en bestand tegen krassen. Dit process is minder zwaar als hoogglans zodat het de natuurlijke toon negatief beïnvloed. Cort's speciale Doublelock Neck Joint is een speciale connectie tussen de hals en de body die de toon verbeterd. Als basis een perfect passende dovetail constructie met als toevoeging een schroef aan de binnenzijde, dit zorgt voor een maximale toonoverdracht.

Cort
Cort is een van de grootste Aziatische fabrikant op het gebied van muziekinstrumenten en toebehoren. Met ruim 50 jaar ervaring en meerdere fabrieken kunnen ze betaalbare tot high-end producten maken die in eigen beheer geproduceerd worden. Alle medewerkers zijn gemotiveerd om de beste instrumenten te maken en mede door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken en materialen gaat dat al van generatie op generatie. Sinds enkele tientallen jaren laten gerenommeerde merken bij Cort hun instrumenten maken omdat ze zo'n goede reputatie hebben.

Orchestra
In de volksmond is de Orchestra een Folk gitaar en in de professionele wereld een 0M-Style gitaar. Er zijn veel overeenkomsten met de Auditorium, maar de body is meestal iets dikker. Dit type gitaar is het meest geliefd bij fingerstyle gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen. Hij kan voldoende volume produceren bij samenspel van verschillende akoestische instrumenten. Dit formaat is erg populair onder de dames.

Kast
Bij een akoestische gitaar wordt een groot deel van de toon bepaald door het bovenblad. Goed hout zal in de loop der jaren beter gaan klinken. Maar iedere gitarist natuurlijk een gitaar die nu al geweldig klinkt, Cort maakt gebruik van de ATV techniek (Aged To Vintage), een speciale behandeling dat het hout opener laat klinken en meer volume geeft, net als die goede oude gitaren. Voor deze gitaar een hoogwaardige kwaliteit  Sitka spruce met een regelmatige fijne nerf. Dit is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en/of achterkant van de kast is Santos palissander (Pao Ferro) gebruikt, een minder voorkomend houtsoort als bijvoorbeeld palissander. Maar het heeft veel overeenkomsten, zo heeft het ook een dichte structuur en lange nerven. De kleur kan variëren, maar is meestal iets lichter van kleur en in een sommige gevallen met gele stukken. De klank zit tussen mahonie en palissander in, het hoog is iets minder helder als dat van palissander. Kunt u geen keuze maken tussen mahonie en palissander, dan is dit misschien wel de beste oplossing. Aan de onderkant en bij de hak van de hals zit een knoppen voor een gitaarband.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. Als extra zijn twee walnoten strips onder de toets geplaatst voor nog meer stabiliteit. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd en geschroefd.

Toets 
Ebbenhout komt het voornamelijk voor in West Afrika, voor deze gitaar komt het ebben uit Makassar (Indonesië). Dit donkere hout wordt zowel voor de toets als de brug gebruikt en staat bekend om zijn mooie donkere strepen. Het is bijzonder zwaar hout en heeft als toets een prachtige allround klankeigenschappen.

Datasheet

8809383833555
125 cm
20 cm
50 cm
7 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Orchestra
Top
Massief fichte
Bracing
Advanced X-Bracing
Body
Massief palissander
Bodybinding
Kunststof wit/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit met abalone
Mensuurlengte
25.3-Inch (643mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof wit
Halsbreedte
44.5mm
Toets
Ebben
Toetsinleg
Custom abalone
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Ebben
Electronica
Geen
Kleur
Sunburst
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in