Cort Little CJ Blackwood Akoestische gitaar Open Pore Light Burst

Cort Little CJ Blackwood Akoestische gitaar Open Pore Light Burst

De Cort Little CJ Blackwood is een 3/4 Jumbo stijl akoestische gitaar met Fishman elektronica. Gitaristen die opzoek zijn naar een compacte gitaar voor onderweg, zitten goed met deze Cort. Voor de body is er Blackwood gebruikt, massief bovenblad en de rest is gelamineerd. Dit hout komt voornamelijk voor in Australië, dus een gitaar een exotisch tintje. De achterkant is gewelfd en dit zorgt voor een betere projectie van het geluid. Voor een optimale resonantie heeft hij een gesatineerde natural finish. Deze lak is dunner en laat het hout beter resoneren, wel is het gevoeliger voor beschadigingen. Wordt geleverd met originele hoes.

€ 439,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Cort
Cort is een van de grootste Aziatische fabrikant op het gebied van muziekinstrumenten en toebehoren. Met ruim 50 jaar ervaring en meerdere fabrieken kunnen ze betaalbare tot high-end producten maken die in eigen beheer geproduceerd worden. Alle medewerkers zijn gemotiveerd om de beste instrumenten te maken en mede door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken en materialen gaat dat al van generatie op generatie. Sinds enkele tientallen jaren laten gerenommeerde merken bij Cort hun instrumenten maken omdat ze zo'n goede reputatie hebben.

3/4 Jumbo
Voor gitaristen die hun gitaar gebruiken als reispartner, willen graag een zo'n compact model met een zo goed mogelijke toon. Cort heeft daarom een 3/4 Jumbo ontworpen. Een korte mensuur gitaar, de afstand tussen de topkam en het brugzadel is 597mm, bij een normale Jumbo is dit zo'n 5cm meer. Normaal hebben compacter gitaren minder volume en minder bassen, bij dit model valt het reuze mee. Het achterblad is arched, gewelfd. Hierdoor krijg je een betere projectie.

Kast
Voor het bovenblad is Blackwood gebruikt, dit hout komt voornamelijk uit Australië of Afrika. Zoals is bij letterlijke vertaling zou je een zwarte houtsoort verwachten, maar dit is in de meeste gevallen niet zo. Wel kan het een hele contrasterende tekening hebben in de vorm van strepen. Het heeft een helder en krachtig toonkarakter, wel met complexe harmonieën zodat het een volle toon produceert. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen van dit hout gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Langs de body zijn zwarte kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Element 
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste Fishman Presys voorversterker met o.a. volume regeling, treble, bass, een phase schakelaar en een stemapparaat. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp wordt veel gebruikt door professionele artiesten.

Datasheet

8809625364090
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Jumbo Junior
Top
Massief blackwood
Bracing
Advanced Scalloped X-Bracing
Body
Gelamineerd blackwood
Bodybinding
Kunststof wit/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit met abalone
Mensuurlengte
23.5-Inch (597mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Vintage open-back
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Electronica
Fishman® piëzo met Presys Voorversterker
Kleur
Sunburst
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in