Cort MR500E Akoestische gitaar Brown Burst

Cort MR500E Akoestische gitaar Brown Burst

Beginnende gitaristen die opzoek zijn naar een akoestische gitaar met element, die dan ook nog een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding heeft, komen al snel bij Cort. Deze MR500E heeft een massief fichte bovenblad en gelamineerde mahonie houtdelen voor de rest van de kast voldoet hij de traditionele kenmerken van een betaalbare western gitaar. Het is een Dreadnought model met cutaway en voorzien van Cort's eigen voorversterker. Zijn bovenblad heeft een hoogglans Brown burst afwerking en de rest  heeft een Open pore finish, een uiterst dunne lak waar de nerven van het hout voelbaar zijn. Dit zorgt voor een optimale klank, maar is iets gevoeliger voor beschadigingen.

€ 309,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Cort
Cort is een van de grootste Aziatische fabrikant op het gebied van muziekinstrumenten en toebehoren. Met ruim 50 jaar ervaring en meerdere fabrieken kunnen ze betaalbare tot high-end producten maken die in eigen beheer geproduceerd worden. Alle medewerkers zijn gemotiveerd om de beste instrumenten te maken en mede door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken en materialen gaat dat al van generatie op generatie. Sinds enkele tientallen jaren laten gerenommeerde merken bij Cort hun instrumenten maken omdat ze zo'n goede reputatie hebben.

Dreadnought Cutaway
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen. Door de cutaway zijn de hogere posities op de hals beter te bereiken.

Kast
Het bovenblad van de body is gemaakt van twee delen massief fichte die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of in het Engels Spruce, komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. Langs de body zijn ivoorkleurige kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste Cort voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass en een stemapparaat.

Datasheet

8809383839151
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
Advanced Scalloped X-Bracing
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof crème
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
25.3-Inch (643mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Electronica
Piëzo met Cort CE304T Voorversterker
Kleur
Bruin
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in