Cort MR730FX Akoestische gitaar Natural

Cort MR730FX Akoestische gitaar Natural

De Cort MR730FX is een akoestische gitaar waarvan de body uit massieve houtsoorten bestaat. Cort kiest voor een Fishman Presys electronica, een uitstekend systeem om deze akoestische gitaar professioneel uit te versterken. Hij heeft een massief fichte bovenblad en massief mahonie houtdelen voor de rest van de kast, zo voldoet hij aan de traditionele kenmerken van een western gitaar. Het is een Dreadnought model met cutaway en de body heeft een hoogglans afwerking. Dit zorgt voor een optimale bescherming.

€ 629,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Cort
Cort is een van de grootste Aziatische fabrikant op het gebied van muziekinstrumenten en toebehoren. Met ruim 50 jaar ervaring en meerdere fabrieken kunnen ze betaalbare tot high-end producten maken die in eigen beheer geproduceerd worden. Alle medewerkers zijn gemotiveerd om de beste instrumenten te maken en mede door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken en materialen gaat dat al van generatie op generatie. Sinds enkele tientallen jaren laten gerenommeerde merken bij Cort hun instrumenten maken omdat ze zo'n goede reputatie hebben.

Dreadnought Cutaway
Dit is veruit de meest populaire akoestische gitaar bij gitaristen. In elke muziekstijl kom je ze tegen en op het podium is het een veel gebruikt instrument bij slaggitaristen die hun zangstem ondersteund. Dreadnought gitaren staan bekend om hun diepe kast, dat gelijk merkbaar is aan de rijke bastonen. Door de cutaway zijn de hogere posities op de hals beter te bereiken.

Kast
Voor deze gitaar een hoogwaardige kwaliteit Sitka spruce met een regelmatige fijne nerf. Dit is sterker, elastischer en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden ook massieve houtdelen gebruikt, dit klinkt dynamischer en krachtiger. Langs de body lopen kunststof bindingen. Aan de onderkant en bij de hak van de hals zit een knoppen voor een gitaarband.

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste Fishman Presys voorversterker met o.a. volume regeling, treble, midrange, bass, een phase schakelaar en een stemapparaat. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp wordt veel gebruikt door professionele artiesten.

Datasheet

8809383839069
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Dreadnought 14-Fret Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
Advanced Scalloped X-Bracing
Body
Massief mahonie
Bodybinding
Kunststof crème/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit met abalone
Mensuurlengte
25.3-Inch (643mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Enkellaags schildpad kleurig
Mechanieken
Grover® Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Electronica
Fishman® piëzo met Presys Plus Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in