Cort NDX50 Akoestische gitaar Natural

Cort NDX50 Akoestische gitaar Natural

De Cort NDX50 heeft een uniek body ontwerp. Hij heeft veel weg van een Grand Concert, maar dan is de kast dikker (100-125mm) en de taille smaller. Deze luxe compacte akoestische gitaar biedt daarom veel speelcomfort en is uitgerust met Fishman Blend electronica. Een piëzo brugzadel gecombineerd met een microfoon in de kast. Hij heeft een massief fichte bovenblad en gelamineerde pao ferro houtdelen voor de rest van de kast. Mooie details zijn de ringen als toetsinleg en een combinatie van abalone met pao ferro voor de prachtige rosette. Ook het gebruik van abalone langs het bovenblad geeft deze gitaar een fraaie look. 

€ 649,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Cort
Cort is een van de grootste Aziatische fabrikant op het gebied van muziekinstrumenten en toebehoren. Met ruim 50 jaar ervaring en meerdere fabrieken kunnen ze betaalbare tot high-end producten maken die in eigen beheer geproduceerd worden. Alle medewerkers zijn gemotiveerd om de beste instrumenten te maken en mede door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken en materialen gaat dat al van generatie op generatie. Sinds enkele tientallen jaren laten gerenommeerde merken bij Cort hun instrumenten maken omdat ze zo'n goede reputatie hebben.

NDX
Een door Cort ontworpen model dat te vergelijken is met een Grand concert/00-Stijl body met een extra smalle taille, daarentegen is de kast wel dieper (100-125mm) zodat de bassen voldoende aanwezig zijn. Verder een diep uitgesneden cutaway zodat de hogere posities op de toets makkelijke te bereiken zijn. Een erg comfortabel spelende gitaar, zeker voor gitaristen met een minder groot postuur.

Kast
Het bovenblad van de body is gemaakt van twee delen massief fichte die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of in het Engels Spruce, komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde Santos palissander (Pao ferro) houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen, maar ook gunstiger voor de portemonnee. Palissander vertegenwoordigd de bassen en de hoge frequenties met als resultaat een dynamische en volle klank. Langs de body zijn ivoorkleurige kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Element
Standaard is hij voorzien van een Fishman Prefix Blend systeem. Het is een tweevoudig systeem die zowel gitaargeluid opneemt via een microfoon en/of piëzo brugstrip. Doordat er een balans regeling is tussen deze twee systemen bepaal je zelf het karakter en kan je eenvoudig eventuele gevoelige punten voor rondzingen beperken. Door dit alles klinkt de gitaar uitversterkt zeer natuurlijk. Aan de zijkant van de body zit de voorversterker met Volumeregeling, 3-voudige toonregeling, Notch filter, Blend en Phase-schakelaar.

Datasheet

8809383838956
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar met element
Body vorm
Grand Concert Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
Advanced Scalloped X-Bracing
Body
Gelamineerd palissander
Bodybinding
Kunststof crème met abalone (Alleen bovenblad)
Rosette
Ringen abalone/hout
Mensuurlengte
25.3-Inch (643mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Kunststof crème
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Cirkels abalone
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Grover® Standaard gesloten
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Ovangkol
Electronica
Fishman® piëzo met Microfoon en Presys Blend Voorversterker
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in