Cort SJB5F Akoestische basgitaar Black

Cort SJB5F Akoestische basgitaar Black

De Cort SJB5F is een 4-snarige akoestische basgitaar met Fishman element. Deze uitvoering Black heeft een massief fichte bovenblad en gelamineerde mahonie houtdelen voor de rest van de body. Voor een goede akoestische sound is een Jumbo formaat body nodig, en in dit geval een behoorlijk diepe, namelijk 110-135mm dik. Door de toevoeging van een cutaway zijn ook de hoger posities beter te bereiken. Voor transport levert Cort er een solide hoes bij.

€ 499,00
Inclusief belasting
 In bestelling (Verwacht Juli 2020)
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Cort
Cort is een van de grootste Aziatische fabrikant op het gebied van muziekinstrumenten en toebehoren. Met ruim 50 jaar ervaring en meerdere fabrieken kunnen ze betaalbare tot high-end producten maken die in eigen beheer geproduceerd worden. Alle medewerkers zijn gemotiveerd om de beste instrumenten te maken en mede door gebruik te maken van de laatste nieuwe technieken en materialen gaat dat al van generatie op generatie. Sinds enkele tientallen jaren laten gerenommeerde merken bij Cort hun instrumenten maken omdat ze zo'n goede reputatie hebben.

Jumbo Cutaway
Gebruik je een akoestische basgitaar uitsluitend versterkt, dan heb je niet direct een grote body nodig. Maar speel je zonder versterking, dan ben je blij met deze jumbo. De lage frequenties zijn goed vertegenwoordigd en dit komt mede door de extra dikke kast. Door de cutaway zijn de hogere posities op de hals beter te bereiken.

Kast
Het bovenblad van de body is gemaakt van twee delen massief fichte die met elkaar zijn verlijmd. Fichte, of in het Engels Spruce, komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Een voordeel is dat het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. Langs de body zijn ivoorkleurige kunststof bindingen gebruikt. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd.

Toets 
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Element
Onder de brug is een piëzo element die in contact staat met een aan de zijkant geplaatste Fishman Isys+ voorversterker met o.a. volume regeling, treble, bass, een phase schakelaar en een stemapparaat. Een phase schakelaar kan hier ook mee helpen maar verandert het signaal naar de versterker een beetje zodat het iets warmer gaat klinken. Deze preamp wordt veel gebruikt door professionele artiesten.

Datasheet

8809383839601
Datasheet
Uitvoering
4-Snarige akoestische basgitaar met element
Body vorm
Jumbo Cutaway
Top
Massief fichte
Bracing
Advanced X-Bracing
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof zwart/wit
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard open
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Electronica
Fishman® piëzo met Isys Plus Voorversterker
Kleur
Zwart
Accessoires
Originele hoes

Je bent misschien ook geïnteresseerd in