FGN Boundary Iliad HS Elektrische gitaar Black

FGN Boundary Iliad HS Elektrische gitaar Black

De FGN Boundary Iliad is de meest betaalbare TE-Model gitaar uit Japan. Net als zijn duurdere broertjes uitgevoerd met de C.F.S. fret techniek. Hierdoor voelen de fretten gladder aan en is hij loop zuiver. FGN gitaren worden door gespecialiseerde luthiers gebouwd in Japan. Deze Iliad in 3-Tone sunburst is voorzien van een FGN Single coil in de brugpositie en een Humbucker bij de hals.

€ 599,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

FGN
De fabriek FGN is vernoemd naar de hoogste berg in Japan, de Fujigen. Veel gitaristen zullen niet aan dit merk denken als je het over bekende gitaarmerken hebt. Eigenlijk wel vreemd als je weet dat ze in de jaren tachtig 14.000 gitaren per maand maakten. Dit was niet onder hun eigen naam, maar in opdracht van bekende gitaarmerken, die nog steeds gewild zijn bij de gitaarliefhebbers. Mede hierdoor beschikken ze over een enorme hoeveelheid kennis die nodig is om deze geweldige innovatieve gitaren te maken. FGN richt zijn pijlen op het maken van de meest hoogwaardige gitaar in uitlopende prijsklassen. 

Body
Deze heeft de vorm van een single cut flattop, een solid body gitaar met enkele cutaway. VVoor deze gitaar is basswood (linden) gekozen, dit toonhout is zacht en licht van gewicht en kent geen opvallende houttekening. Het klinkt eerder warm dan helder en is ideaal voor snelle solo's. Veel signature modellen van Joe Satriani en Steve Vai hebben een basswood body. De hoogglans finish beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
De hals uit een stuk esdoorn voor meer stabiliteit en beter toonoverdracht. Net als bij de meeste gelijksoortige gitaren is de hals geschroefd op de body. De halspen is eenvoudig te stellen bij de kop. Hij heeft een u-model vorm, iets vleziger als een c-vorm voor meer grip en betere toon.

Toets
Net als de hals is dit van esdoorn (maple), heeft geeft de gitaar meer helderheid. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Uniek is FGN's C.F.S. een techniek waar de fretten ronder in de toets zijn geplaatst voor een uiterst nauwkeurige toon zuiverheid, meer sustain en meer harmonieën. Waar de J-Standard serie om bekend staat is zijn Fret Edge, de uiteinden van de fretten zijn afgerond en zo glad. Dit speelt zo geweldig.

Elementen
Deze zijn ontwikkeld in hun eigen fabriek. Met de jarenlange ervaring van FGN is het voor hun niet zo moeilijk een goed element te ontwikkelen dat zich kan meten met de bekende pickup fabrikanten. In de brugpositie een singel coil voor die open en helder sound en een humbucker bij de hals voor een warmere sound. Een standaard setup 3-standenschakelaar, volume- en toonregeling met push-pull functie. Hiermee kan je de humbucker enkelspoels schakelen.

Brug
Een speciaal door FGN ontwikkelde brug met zes verchroomde zadels. De snaren lopen door de body voor meer sustain.

Datasheet

4537239896464
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm
TE-Model
Top
Geen
Body
Massief lindenhout (Basswood)
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
43.0mm
Toets
Esdoorn
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
22 Medium C.F.S.
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Gotoh® SD91-05M Magnum Lock
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
FGN® FJIL-6SSTD (String thru body)
Elementen
Hals: FGN Humbucker & Brug: FGN Single coil
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Toonregeling (Push-pull) & 3-Standenschakelaar
Kleur
Zwart
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in