Sterling by Music Man RAY5 Basgitaar Ruby Red Burst Satin
-€ 36,00 Nieuw

Sterling by Music Man RAY5 Basgitaar Ruby Red Burst Satin

De Sterling by Music Man Ray5 komt uit de SUB Serie en is een uitstekende basgitaar om mee te starten. De looks hebben veel overeenkomsten met de Stingray Bass van Music Man. Een populaire basgitaar bij veel studiomuzikanten, maar ook Flea van de RHCP is er dol op. Voor de body is Basswood gebruikt, redelijk licht van gewicht met een warm toonkarakter en voldoende sustain. De uitvoering is gesatineerd Ruby red burst met jatoba toets en zwarte slagplaat. Door het gebruik van actieve toonregeling is hij geschikt voor de meest uitlopende muziekstijlen.

€ 430,00 € 466,00 - € 36,00
Inclusief belasting
 Leverbaar in 5-7 werkdagen
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-ZA besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Body
Het originele model uit Amerika heeft een essen houten body, bij deze SBM is het lindenhout. Voor deze gitaar is basswood (linden) gekozen, dit toonhout is zacht en licht van gewicht en kent geen opvallende houttekening. Het klinkt eerder warm dan helder en is ideaal voor snelle muzikale hoogstandjes. Ook bij deze bas geen uitsparingen aan de achterzijde en geen arm contouren. De hoogglans polyester lak beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf.

Hals
Sterling by Music Man maakt gebruik van esdoorn hout voor de hals. Hij is uit één stuk, voor het aanbrengen van de halspen is er een gleuf in gevreesd. De hals heeft een gesatineerde finish ondergaan, niet origineel, maar wel de voorkeur van menig bassist. De halspen is met een wieltje te verstellen bij de body, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning. Er zijn zes schroeven gebruikt om de hals aan de body te bevestigen, dit geeft meer stabiliteit en meer sustain.

Toets
Jatoba, ook wel Braziliaans kersen genoemd. Het is een keihard hout met een dichte structuur dat in het verleden niet veel werd gebruikt omdat zaagbladen van machines te snel sleten. Door nieuwe technieken kan dit hout goed gebruikt worden voor toetsen van gitaren. De klank is behoorlijk helder. SBM kiest voor een moderne 12" radius fretboard. Bij de bekende posities van de toets zijn stippen ingelegd, vergemakkelijkt het vinden van de juiste positie. Aan de zijkant van de toets zitten ook positieaanduidingen in de vorm van stippen.

Elementen
De Stingray Bass was de eerste productie basgitaar met actieve toonregeling. Een 9-volts batterij is in de body geplaatst en aan de achterzijde zit een kunststof compartiment waardoor hij eenvoudig te vervangen is, mocht hij leeg zijn. De twee voudige toonregeling is simpel en doeltreffend. Hoge tonen en bassen kunnen geregeld worden. De volume knop gaat van 0 tot 10. De toonregeling werkt met een centre point, een midden stand. Dus -5, middenstand is neutraal en +5. Met de keramische humbucker en doeltreffende toonregeling ontstaat er een pallet aan sounds, waaronder de bekende knorrende bass.

Datasheet

852956007714
Datasheet
Uitvoering
5-Snarige elektrische basgitaar
Body vorm
Rock-Model
Top
Geen
Body
Massief lindenhout (Basswood)
Bodybinding
Geen
Mensuurlengte
34.0-Inch (864mm)
Hals
Esdoorn uit een stuk
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
45.0mm
Toets
Jatoba
Toetsinleg
Stippen kunststof
Fretten
21 Standaard
Slagplaat
Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken
Standaard open
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Sterling by Music Man Standard hardtail
Elementen
Brug: Sterling by Music Man® Keramische Humbucker
Electronica
1x Volumeregeling, 1x Bass & 1x Treble
Kleur
Sunburst
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in