Martinez MC48C Senorita 7/8-Klassieke gitaar

Martinez MC48C Senorita 7/8-Klassieke gitaar

De Martinez MC48C Senorita is een 7/8-klassieke gitaar, die uitstekend is voor de beginnende gitarist die de voorkeur geeft aan een fractie kleinere gitaar. Zo is de mensuurlengte geen 650mm, maar 628mm en de breedte van de hals 2mm smaller. Zijn massief cederen bovenblad met gelamineerd sapele kast zorgen voor een vol en warm karakter. Martinez combineert het klankkarakter van een Spaanse gitaar met de uitstekende bespeelbaarheid van een gitaar uit Azië. Door het gebruik van een lichtgewicht carbon halspen, hoeft de hals minder dik te zijn en voelt hij net aan als een veel duurdere Europese gitaar. Wij van Muziekhandel Piet Joosten controleren en stellen de gitaar af zodat u thuis direct kunt gaan spelen. 

€ 295,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Ceder is zeer geschikt voor gitaren met een kleine body zoals concert modellen, dus ook bij klassieke gitaren.

Zij- en Achterkant
Gelamineerd sapele wordt meestal gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Voor gitaristen die op zoek zijn naar een extra warme sound, kan een bouwer ook kiezen om dit hout voor het bovenblad te gebruiken. Sapele wordt soms ten onrechte aangeduid als Afrikaanse Mahonie omdat het veel overeenkomsten vertoont met de West-Afrikaanse hout khaya, die commercieel bekend als Afrikaanse Mahonie. Sapele is een zeer duurzaam en een relatief snelgroeiende hout. Kenmerkend is de sustain rijke warme sound en ten opzichte van mahonie heeft het een beetje meer hoog. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets
Pao ferro is familie van palissander, dit is het meest gebruikte houtsoorten voor de toets. Het is duurzaam en heeft een openere structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Ter hoogte van de 5, 7 en 9-de fret zijn aan de zijkant van de positiepunten aangebracht.

Datasheet

8719147434204
102 cm
13 cm
46 cm
3 kg
2 Items
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief ceder
Bracing
Waaiervorm
Body
Gelamineerd sapele
Bodybinding
Hout donkere tint
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
24.75-Inch (629mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
50.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Geen
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Pao ferro
Elektronica
Geen
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in