Martinez MC58S Klassieke gitaar
-€ 20,00

Martinez MC58S Klassieke gitaar

De Martinez MC58S is een klassieke gitaar, die uitstekend is voor de opnieuw beginnende gitarist. Zijn massief fichte bovenblad met gelamineerd palissander kast zorgen voor een diep en helder karakter. Martinez combineert het klankkarakter van een Spaanse gitaar met de uitstekende bespeelbaarheid van een gitaar uit Azië. Door het gebruik van een lichtgewicht carbon halspen, hoeft de hals minder dik te zijn en voelt hij net aan als een veel duurdere Europese gitaar. Wij van Muziekhandel Piet Joosten controleren en stellen de gitaar af zodat u thuis direct kunt gaan spelen. 

€ 355,00 € 375,00 - € 20,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Bovenblad
Fichte wordt gebruikt voor bovenbladen van akoestische gitaren. Sitka Spruce komt voornamelijk uit Canada en is herkenbaar aan de iets donkerdere kleur en is iets zwaarder dan Engelmann Spruce. De fijnheid van de nerf heeft invloed op de klank. Het beste Fichte groeit in koudere streken en berggebieden waar de spar langzaam en met dunne jaarringen kan groeien. Het is sterkte en elasticiteit en deze combinatie vertaalt zich in een breed dynamisch bereik en scherpe articulatie waardoor het geschikt is voor alles van agressieve tokkelen tot flatpicking fingerpicking.

Zij- en Achterkant
Gelamineerd palissander wordt vaak gebruikt voor de zij- en/of achterkant van de kast. Het is makkelijker te bewerken en goedkoper. Vaak bestaat het uit drie lagen waarvan de buitenste fineer laag met de mooiste tekening. Palissander klinkt dieper bij de bassen en een helderder sprankeling in het hoog. Hoewel de tooneigenschappen van gelaagd hout minder complex zijn dan massief hout kan het voor podium gitaren voordelig werken. De kans op rondzingen wordt namelijk beperkt. Ook is het minder gevoelig voor temperatuur en vochtwisselingen. Als de gitaar veel wordt meegenomen kan gelamineerd hout een goede keuze zijn.

Toets
Is een van de meest gebruikte houtsoorten voor de toets van een gitaar. Duurzaam en heeft een meer open structuur als bijvoorbeeld esdoorn of ebben. Ook klinkt het minder helder. Ter hoogte van de 5, 7 en 9-de fret zijn aan de zijkant van de positiepunten aangebracht.

Datasheet

8719147434211
102 cm
13 cm
46 cm
3 kg
1 Item
Datasheet
Uitvoering
Nylonsnarige akoestische gitaar
Body vorm
Concert 12-Fret
Top
Massief fichte
Bracing
Waaiervorm
Body
Gelamineerd palissander
Bodybinding
Hout donkere tint
Rosette
Standaard
Mensuurlengte
25.6-Inch (650mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
52.0mm
Toets
Palissander
Toetsinleg
Geen
Fretten
19 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Goudkleurig
Brug
Palissander
Electronica
Geen
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in