Takamine GN20 Akoestische gitaar Natural Satin
-€ 44,00

Takamine GN20 Akoestische gitaar Natural Satin

De Takamine GN20 is een akoestische gitaar met hun eigen NEX body design. Dit is te vergelijken met een mini-jumbo of een iets forsere Grand auditorium. Een goed in balans klinkende gitaar, uitstekend voor het ondersteunen van zangstemmen. Takamine kiest voor een massief ceder bovenblad, dat een warm karakter heeft. De rest van de kast bestaat uit gelamineerde mahonie houtdelen. Zijn afwerking is gesatineerd voor een optimale resonantie. Langs de body zijn witte kunststof bindingen gebruikt, dit zorgt voor een mooi contrast met het ceder en mahonie hout.

€ 289,00 € 333,00 - € 44,00
Inclusief belasting
 Op voorraad
 

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor administratie en verzending. Wij vragen u niet om reviews te geven of om op nieuwsbrieven te abonneren.

 

DI-VR besteld, volgende werkdag in huis! Gratis levering binnen Nederland voor orders boven de € 75

 

Retouren binnen 30 dagen.

Omschrijving

Andere kenmerken zijn: Mahonie hals, ovangkol toets, ovangkol brug, die-cast verchroomde mechanieken, synthetisch benen topkam en synthetisch benen zadel.

Grand Auditorium
Deze Grand Auditorium heeft een cutaway, hierdoor zijn posities voorbij de 14-fret eenvoudig te bereiken. Een Grand Auditorium heeft een minder diepe kast als een Dreadnought, maar is wel iets breder. Een belangrijke keuze om voor dit model te kiezen is de smallere taille. Het smallere deel bij de klankgat zorgt voor een prettigere zithouding. Ook wordt dit model gezien als de ideale gitaar voor fingerstyle spelers en flatpick gitaristen. Een mooie balans tussen de hoge tonen, midden frequenties en bassen.

Kast
Veel cederhout dat gebruikt wordt voor bovenbladen van akoestische gitaren komt uit de VS of Canada. Het geeft een mooi warm geluid met voldoende laag. Als we het vergelijken met fichte heeft het wat minder hoog en misschien iets minder volume. Voor de zij- en achterkant van de kast worden gelamineerde mahonie houtdelen gebruikt, dit is minder dynamisch en krachtig dan massieve delen. Mahonie vertegenwoordigd de midrange frequenties met als resultaat een warme sustainvolle klank. Langs de body lopen witte bindingen. 

Hals
Hij bestaat uit drie delen mahonie: kop, middenstuk en hak. Dit geeft de gitaar stabiliteit en verkleint de kans op tordatie. Natuurlijk is er een verstelbare halspen in verwerkt. De verbinding met de body is een zogeheten dovetail neck joint, een schuin lopende verbinding en een versteviging in de klankkast. Deze delen zijn met elkaar verlijmd. 

Toets
Hiervoor is Ovangkol gebruikt. Veel gitaren hebben een palissander toets, ovangkol is de Afrikaanse variant. Het laat de gitaar in het middengebied iets warmer klinken, tevens wordt dit hardhout ook gebruikt voor de brug.

Datasheet

799493251838
1 Item
Datasheet
Uitvoering
6-Snarige akoestische gitaar
Body vorm
Grand Auditorium
Top
Massief ceder
Bracing
X-Brace
Body
Gelamineerd mahonie
Bodybinding
Kunststof wit/zwart
Rosette
Ringen zwart/wit
Mensuurlengte
25.5-Inch (648mm)
Hals
Mahonie (3-Delig)
Halsbinding
Geen
Halsbreedte
42.8mm
Toets
Ovangkol
Toetsinleg
Stippen pearloid
Fretten
20 Standaard
Slagplaat
Geen
Mechanieken
Standaard gesloten
Hardware kleur
Verchroomd
Brug
Ovangkol
Electronica
Geen
Kleur
Naturel
Accessoires
Geen

Je bent misschien ook geïnteresseerd in